Her kan du stemme i Trondheim på valgdagen

Mandag 13. september er det stortings- og sametingsvalg. De fleste kan avgi sin stemme på samme sted som før, men for noen valgkretser er det denne gangen nytt valglokale.

Mandag 13. september er det valg. Her informerer kommunen om hvor de enkelte valgkretsene kan stemme. 

Saken oppdateres.

- Oppmøtestedene for valgkretsene Elgeseter/Øya, Nypvang og Spongdal blir flyttet for å unngå å trekke velgere inn i helseinstitusjoner.

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

De informerer også om hva som gjelder for deg som er i karantene eller av helsemessige årsaker er forhindret i å komme til stemmelokalet.

LES OGSÅ: - Dette må vi regne med frem til de fleste er fullvaksinerte

Nye lokaler

Totalt er det 42 valglokaler i Trondheim, hvor man kan stemme fra klokka 9 til klokka 21 mandag kveld. For de fleste er det de vante valglokalene som gjelder, men i tre valgkretser er lokalene flyttet. Det gjelder disse:

  • Velgere i valgkrets Elgeseter/Øya skal møte i Trondheim Spektrum. Tidligere var det Øya helsehus.

  • Velgere i valgkrets Nypvang skal møte ved Nypvang skole. Tidligere var det Nypantunet helse- og velferdssenter.

  • Velgere i valgkrets Spongdal skal møte ved Spongdal skole. Tidligere var det Byneset helse- og velferdssenter.

Her finner du oversikt over alle valgkretser og oppmøtesteder.

Smittevern

Smittevern vil bli prioritert ved alle valglokaler, og velgerne må sprite hendene på vei inn og ut av valglokalet.

- Valgmedarbeiderne i lokalet vil desinfisere overflater regelmessig på valgdagen. Avstandsreglene skal overholdes, og det vil være flere medarbeidere i hvert lokale for å påse at dette skjer i henhold til gjeldende smittevernregler, skriver kommunen.

Når det gjelder munnbind, må velgerne følge de reglene og anbefalingene som gjelder på valgdagen. Her kan du se Trondheim kommunes smittevernregler akkurat nå.

Jeg er i karantene. Hva gjør jeg?

Hvis du er i karantene eller har koronalignende symptomer, skal du ikke møte ved ordinære stemmelokalet. Da kan du avgi din stemme i et eget lokale ved Trondheim Spektrum.

Hvis du er i isolasjon som følge av covid-19, må du søke om å stemme hjemme. Fristen for å søke er mandag 13. september klokka 10. Kommunen oppfordrer folk til å søke per e-post:

Velgere i karantene eller med symptomer, som av helsemessige årsaker er forhindret fra å komme seg til stemmeteltet ved Trondheim Spektrum, kan også søke om å stemme hjemme.

På forsiden nå