Savnet kvinne funnet i god behold i Trondheim

Store ressurser lette søndag kveld etter en kvinne som sist ble sett ved Kyvatnet på Byåsen. Rett etter midnatt ble hun funnet i god behold.

Det ble satt på mer og mer ressurser utover søndagskvelden.   Foto: MARIANN DYBDAHL

Saken oppdateres.

- Leteaksjonen ble avsluttet ved 00.30-tiden. Hun ble funnet i god behold etter tips, god etterforskning og søk, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Trond Volden til Adresseavisen.

Det var like før klokka 19 søndag kveld at kvinnen i 60-årene ble meldt savnet av familie/nære pårørende Hun ble sist sett i området Kyvannet i 14-tida.

Politiet ber folk om å melde ifra dersom de kan ha sett kvinnen.   Foto: MARIANN DYBDAHL

- Har ett tips

Volden sa klokka 23.00 at de hadde trappet opp søket med mange frivillige i sving. Norsk folkehjelp, Røde Kors, Speidernes beredskapsgruppe Trøndelag og Norske redningshunder deltok i søket. Og Sivilforsvaret deltok også med mannskap.

- Vi har fått flere tips, og det er vi takknemlige for. Tipsene er observasjoner gjort innenfor det primære søksområdet som er Kyvatnet og Solemsåsen, sier han.

Kvinnen ble meldt savnet av familien sin. Like etter klokka 22 søndag kveld ble det satt inn store ressurser.   Foto: MARIANN DYBDAHL

Søker med helikopter

Like før midnatt var redningshelikopteret Sar Queen i lufta over Byåsen.

- Vi leter med uforminsket styrke inn i natta. Det pågår helikoptersøk nå og det vil nok en del innbyggere på Byåsen merke, sa Volden.

Sar Queen-helikopteret søkte etter den savnede kvinnen fra lufta over Byåsen natt til mandag. 

Jobber med elektroniske spor

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim sa tidligere på kvelden at politiet hadde jobbet en stund med bare egne ressurser og de hadde tidlig egne hundepatruljer ute i søk.

- Det kan være senere observasjoner enn klokka 14 som er gjort av vitner og som gir oss relevant informasjon, sa Lægdheim.

Det ble brukt sekshjuling for å komme seg frem i terrenget.   Foto: MARIANN DYBDAHL

Hun fortalte også at de vil jobbe med eventuelle elektroniske spor.

På et tidspunkt var det også et søk i Gamle Oslovei på grunn av en adresse som var interessant å sjekke ut.

Her er det en drone som blir klartgjort for å bistå i søket.   Foto: MARIANN DYBDAHL

Brukte drone

Innsatsleder Håkon Jørgensen koordinererte søkeinnsatsen på stedet og fortalte i 22-tida at det vil bli vurdert luftstøtte som redningshelikopter og drone.

Like før klokka 23 ble det gjort klar en drone fra Trøndelag brann- og redningstjeneste. Den var i lufta noen minutter senere.

På forsiden nå