Politiet ber om video-hjelp etter knivstikking i Trondheim - flere nye siktet

Politiet mener tre personer kan knyttes til kniv-volden på Møllenberg i Trondheim. I tillegg er den fornærmede siktet for narkokriminalitet og ligger på sykehuset med politivakt.

Her får den knivstukkede mannen behandling mens han ligger blødende på gata på Møllenberg.   Foto: CAMILLA KILNES

Saken oppdateres.

To menn ble søndag siktet for grov kroppsskade etter hendelsen på Møllenberg lørdag kveld, der en mann i slutten av 20-årene ble alvorlig skadd etter knivstikking. De to siktede er foreløpig ikke pågrepet.

- De to personene er etterlyst nasjonalt og internasjonalt fordi det er mulig at de har forlatt landet, sa politiadvokat Anne Haave til Adresseavisen i 22-tiden søndag kveld.

Påtaleansvarlig for saken, John R. Sødahl Furunes, opplyser mandag ettermiddag at de to etterlyste er litauere i henholdsvis 20- og 30-årene.

- Vi driver nå jakt etter de to etterlyste og jobber på de fronter som vi gjør når vi ikke vet hvor folk er. Inntil videre har vi ikke spor som leder oss ut av landet, men de er etterlyst i og med at vi ennå ikke vet hvor de er.

LES OGSÅ: - Når slike ting skjer, er det enda større grunn til å engasjere seg i nærmiljøet

- Internt narkooppgjør

I en pressemelding mandag ettermiddag ber politiet om publikums hjelp i forbindelse med jakten på de to siktede mennene.

- Politiet ønsker tips fra personer som kan ha informasjon i saken, og som befant seg i området Nedre Møllenberg gate og tilstøtende gater lørdag 23. okober i tidsrommet 20.00-22.00, heter det i pressemeldingen.

Politiet var bevæpnet under utrykningen til Møllenberg.  Foto: Kim Nygård

Politiet er spesielt interessert i om noen kan ha video fra bil med opptaksfunksjon, som dashcam, Tesla Sentry Mode eller lignende, i dette tidsrommet.

Kniv-voldssiktelsen er nå utvidet til å gjelde ytterligere to personer.

- En av disse ble pågrepet natt til søndag i en tidlig fase. Han er foreløpig sjekket ut av saken, men beholder formell status som siktet inntil videre, opplyser Furunes til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Mann i 20-årene og gutt i tenårene alvorlig skadd etter knivstikkinger

Knivstukket er siktet

I tillegg til at tre menn nå knyttes til kniv-volden og er siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, er tre av disse – samt fornærmede i saken – siktet for grov narkotikaovertredelse.

- Politiet mener hendelsen på Møllenberg er knyttet til et narkotikamiljø, går det videre fram av pressemeldingen.

- Fornærmede i saken som gjelder grov kroppsskade er formelt pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse av politiet, sier påtaleansvarlig Furunes i pressemeldingen.

Politiet rykket ut med store mannskaper da de fikk melding om knivstikking.  Foto: Kim Nygård

Til Adresseavisen opplyser politiadvokaten at mannen ennå ikke er avhørt.

- Vi håper å få til et avhør når han er klar for det. Det blir da et siktet-avhør, sier Furunes, og legger til at forsvarer ennå ikke er formelt oppnevnt.

Fornærmede blir værende på sykehuset så lenge som nødvendig, med vakthold fra politiet.

En politibil parkert utenfor St. Olavs hospital mandag. Mannen som ble knivstukket på Møllenberg lørdag kveld voktes av politiet.  Foto: Christine Schefte

Pågripelse søndag

I tillegg til den fornærmede er ytterligere en person pågrepet i narkotikasaken. Vedkommende, er som nevnt over, også siktet for grov kroppsskade, eller medvirkning til dette, mot den fornærmede.

- Pågripelsen skjedde søndag ettermiddag i Trondheim, sier Furunes, og legger til at dette også er en litauer.

- Var også han på stedet da knivstikkingen skjedde?

- Vi jobber med å finne ut av hans rolle i dette, sier Furunes, og legger til at mannen foreløpig ikke har fått oppnevnt forsvarer.

Det er ikke besluttet om den siktede skal begjæres varetektsfengslet eller ikke.

De etterlyste er også siktet for narkokrim

Litauerne som er etterlyst internasjonalt er i tillegg til grov kroppsskade også siktet for narkotikaovertredelse, ifølge pressemeldingen.

- Hvordan kom politiet over narkosaken?

- Det ble gjort funn i og ved åstedet, sier Furunes.

Furunes opplyser til Adressevisen at stoffet ble funnet i leiligheten som er plombert.

To knivstikkinger på kort tid

To knivstikkinger skjedde nesten samtidig lørdag kveld i Trondheim. Klokka 21 fikk politiet melding om knivstikkingen på Møllenberg. En time senere kom det melding om knivstikking i Ila.

I Ila ble en 17-åring alvorlig skadet og en 18-åring raskt pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han satt søndag kveld sittet i et flere timer langt avhør med politiet. Politiet har mandag fortsatt ikke besluttet om han skal begjæres varetektsfengslet eller ikke.

Blodspor på inngangsdøra var synlig også søndag formiddag.   Foto: Mariann Dybdahl

På Møllenberg ble mannen i slutten av 20-årene funnet alvorlig skadd utendørs.

- Har politiet beslaglagt våpenet?

- Jeg er ikke kjent med at det er gjort beslag av våpen, sier Furunes.

LES OGSÅ: To knivstikkinger i Trondheim lørdag kveld - tror ikke det er sammenheng

Blodspor

Etter knivstikkingen på Møllenberg avhørte politiet naboer og personer som kom over den fornærmede utendørs.

- Det er vitner som har gitt en mulig beskrivelse av det som kan være gjerningsperson eller gjerningspersoner, sa politiadvokat Haave til Adresseavisen søndag.

Politiets tipsnummer er 73489400.

Trondheim: Trappeoppgang ved åstedet for knivstikkingen på Møllenberg.  Foto: Mariann Dybdahl

LES OGSÅ: Forsvareren om knivstikk-siktede i Ila: - Han er veldig sliten

På forsiden nå