Flere legesentre i Trondheim har sterkt begrenset kapasitet

Blant annet har Ringve legesenter sterkt begrenset kapasitet på grunn av sykdom blant ansatte, opplyser Trondheim kommune fredag formiddag.

- Vi følger situasjonen tett, og er i dialog med aktuelle legesentre og legevakten for å finne løsninger, sier Hilde Myhre, enhetsleder enhet for legetjenester og smittevernarbeid i Trondheim kommune.  Foto: Roar Blåsmo-Falnes

Saken oppdateres.

Covid-19 skaper utfordringer for flere av legesentrene rundt om i kommunen, skriver Trondheim kommune i en pressemelding fredag formiddag.

Videre i pressemeldingen står det at Ringve legesenter har sterkt begrenset kapasitet på grunn av høy sykdomsbelastning blant de ansatte.

Flere andre legesenter rundt om i byen er også rammet av sykdom blant ansatte og har av den grunn begrenset kapasitet.

Situasjonen er krevende og fører til at mange pasienter for tiden ikke får utført normale fastlegetjenester.

Legevakten har også bemanningsutfordringer på grunn av sykdom og har ikke kapasitet til å bistå annet enn for øyeblikkelig hjelp.

Legesentrene er oppfordret til å legge ut informasjon fortløpende om egen bemanningssituasjon på sine nettsider.

- Denne situasjonen anser vi som alvorlig. Vi følger situasjonen tett, og er i dialog med aktuelle legesentre og legevakten for å finne løsninger, sier Hilde Myhre, enhetsleder enhet for legetjenester og smittevernarbeid i Trondheim kommune, i pressemeldingen.

På forsiden nå