Sang RBK-låt - ble banket til blods

Et vitne forklarte i retten at det så ut som at den dømte mannen «tok et knallhardt frispark» da han sparket fornærmede i hodet.

Saken oppdateres.

En mann i 30-årsalderen  hadde vært på byen med to kamerater da han gikk og sang på en av supportersangene til Rosenborg i Midtbyen i midten av februar.

Mens han sang denne låten reagerte en 25 år gammel mann fra Trondheim med å rope «heia Molde» da han passerte mannen i 30-årsalderen, heter det i dommen fra Sør-Trøndelag tingrett.

Tok tilløp før spark

Etter dette oppsto det ordveksling mellom de to, før mannen i 30-årsalderen dyttet 25-åringen.

25-åringen reagerte på dette med å slå den andre mannen med knyttet neve i ansiktet, slik at vedkommende falt i bakken og ble liggende, heter det i dommen.

Etter mannen ble liggende tok 25-åringen tilløp og sparket mannen i hodet.

- Vitnet NN (vitnets navn - journ.anm.) har forklart at det så ut som om tiltalte «tok et knallhardt frispark i fotball», står det i dommen.

Dømt til fengsel

Denne volden medførte at mannen i 30-årsalderen ble påført en rekke mindre skader, deriblant hjernerystelse, bloduttredelser, flere kutt og blåmerker.

- Slik retten ser det kunne utfallet lett blitt langt mer alvorlig, står det i dommen.

Retten er også av det syn at volden var uprovosert, ettersom det ikke var en rimelig foranledning eller grunn til å utøve vold.

De dømte derfor 25-åringen til 90 dagers fengsel.

Mannen ble også dømt til å betale 5000 kroner i sakskostnader.

På forsiden nå