Er dette toppen av frekkhet?

Bytter ut egne gamle doseter og kjøkkenkraner med butikkens nye.

Ved inngangspartiet på Tempe VVS sto kjøkkenkranene utstilt. Tirsdag morgen var tuten erstattet med en gammel tut.  Foto: Lars Erik Magnussen

Saken oppdateres.

- Vi opplever stadig vekk at det forsvinner ting, men nå ser det ut til at frekkheten når nye høyder, sier Lars Erik Magnussen.

SI DIN MENING: Er det greit å gjøre slikt?

- Ikke til å tro

Han er butikkselger på Tempe VVS i Trondheim, og fikk tirsdag morgen et nytt bevis på hvor frekke folk kan være.

- Vi har flere kjøkkenkraner utstilt i vår butikk. I dag tidlig så vi at tuten var skrudd av på den ene, og erstattet med en gammel. En slik tut koster rundt 600-700 kroner. Det er ikke masse penger, og det er sikkert mange andre butikker som opplever tyverier. Men det er så frekt gjort at det nesten ikke er til å tro, sier han.

LES OGSÅ: Smadret bilen til Tove Lisbeth - og kjørte videre

LES OGSÅ: Frekke tyver stjal lastebildekk for 100 000 kroner

Doseter med møkk

Men det er ikke bare nye tuter til kjøkkenkraner som blir erstattet. Også gamle doseter – med og uten møkk – dukker plutselig opp på deres nye toaletter.

- Det er helt utrolig. I år har vi nok hatt sju-åtte tilfeller av at folk smugler inn sitt gamle dosete, og bytter ut med et nytt. Noen ganger med møkk også, og det er ikke slik at vi oppdager det med det samme. Så når vi skal vise folk et toalett så er setet gammelt. Utrivelig, sier han.

Og fortsetter:

- Vi så ikke slike ting for tre-fire år siden. Folk er blitt frekkere, og jeg håper det ikke akselerer, sier Magnussen.

Flere kamera

Med mer og mer svinn vurderes nye tiltak.

- Vi er ingen gullsmed, men nå må vi vurdere om vi trenger kameraovervåkning på flere steder i butikken. I tillegg må vi vurdere om vi skal ha kopier av flere av våre utstillingsvarer. Synd, men slik kan det bli hvis det her fortsetter, sier han.

Denne gamle, skitne tuten skilte seg mye ut fra de andre skinnende og blanke utstillingsvarene. 
        
            (Foto: Lars Erik Magnussen)

Denne gamle, skitne tuten skilte seg mye ut fra de andre skinnende og blanke utstillingsvarene.  Foto: Lars Erik Magnussen

Det er nærliggende å tro at kunder tar med sine gamle varer for å sjekke om de passer. Men i stedet for å gå til disken for å gjøre opp på redelig vis, byttes det bare rett ut. 

Det er nærliggende å tro at kunder tar med sine gamle varer for å sjekke om de passer. Men i stedet for å gå til disken for å gjøre opp på redelig vis, byttes det bare rett ut. 

På forsiden nå