Paviljongen som brant ned inneholder en rekke spesialrom for undervisning ved skolen. Foto: Jonas Bjørkli

Inspektør Robert Flataas ved Sunnland skole ble tidlig varslet av Securitas om brannen som natt til onsdag startet ved ungdomsskolen ved Nidarvoll i Trondheim.

- Da jeg hørte  at det var paviljongen som brant satte jeg meg i bilen med en gang og dro  til stedet, sier han.

Paviljongen, som ble totalskadd i brannen, huser en rekke spesialrom for undervisning ved skolen. Blant annet et naturfagsrom, sløydsal, tekstilrom og en tegnesal.

Eksplosive kjemikalier

- I naturfagrommet har vi en del kjemikalier som det var viktig at brannvesenet fikk vite om raskt. Heldigvis er det snakk om små mengder, sier Flataas.

Han har i nattetimene sittet på kontoret sitt, kun et steinkast fra den store brannen. Nå planlegger han hvordan skoledagen onsdag skal bli for elevene og de ansatte. Han er ikke i tvil  om at brannen vil  få store konsekvenser for gjennomføringen av skoledagen.

- Møt som vanlig

- Jeg har allerede sjekket timeplanen for naturfagrommet, og den er smekkfull. Nå må vi prøve å finne andre løsninger, sier han.

Han opplyser at elever og ansatte skal  møte opp som vanlig onsdag morgen for ordinær skoledag.

- Så får vi bare se hva vi får gjort.

Kloss inntil brakkeriggen som brant var det også et lager med mopeder. Disse ble berget ut. En skolebygning, som blant annet huser vaktmesterkontor og kantine, ligger også omtrent vegg i vegg med paviljongen. Flammene har ikke nådd tak i disse bygningene, men det er uklart hvorvidt det har oppstått røyk- eller vannskader i denne delen av bygningsmassen.

- Heldigvis har ikke brannen spredt seg til omsorgsboligene rett bak paviljongen, sier Flataas.

Brannvesenet fikk hentet ut noen mopeder som sto i en konteiner like ved brannstedet. Foto: Jonas Bjørkli