Falske tusenlapper i omløp i Trondheim:

Kjøpte gløgg til 15 kroner med falsk tusenlapp

Kjøperen var vel kanskje litt vel gløgg.

I boden til Anne Huitfeldt fra Moen gård kom en ung mann som betalte gløgg med en av disse tusenlappene. Den andre er også falsk, som ble oppdaget hos en av de andre forhandlerne, som selger varer på julemarkedet i Midtbyen.  

Saken oppdateres.

Flere forhandlere på julemarkedet i Midtbyen fikk i går betalt varer med falske tusenlapper. Politiet i Trondheim opplyser at de så langt har mottatt anmeldelser på 12 falske tusenlapper, fra 5. desember frem til i går.

- Hos oss var det en ung mann som kjøpte gløgg til 15 kroner med en tusenlapp. Hun som sto i boden reagerte på at han betalte med en tusenlapp, men den så ekte ut, forklarer Anne Huitfeldt, som driver utsalget til Moen gård.

Det var da de skulle levere pengene i banken i går at de oppdaget at tusenlappen var falsk. Maskinen ville ikke ta i mot seddelen, og da gikk Huitfeldt inn til betjeningen.

- De sa at den var falsk, forteller hun.

LES OGSÅ: Ser du hvilken femtilapp på bordet som er falsk?

- Flere er nok lurt

I tillegg til Huitfeldt har også en annen forhandler på markedet mottatt en falsk tusenlapp.

- Vi har nå iverksatt tiltak og sendt skriv til alle forhandlerne. Vi har også gitt beskjed til andre butikker, sier prosjektsjef Eileen Brandsegg i Midtbyen Management.

Forhandlerne som har mottatt de falske tusenlappene har anmeldt saken til politiet.

- Det kan nok være flere som også er lurt, men som ikke har merket det fordi de ikke har gått med penger til banken ennå, sier Huitfeldt.

LES OGSÅ: Trykket 165 millioner kroner i falske tusenlapper

12 anmeldelser

Politiet har som følge av de mange anmeldelsene de har mottatt startet etterforskning.

- Vi utelukker ikke at det kan være samme gjerningsperson som står bak flere av forholdene, sier politiførstebetjent John Ola Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Hvem som kan stå bak har politiet foreløpig ikke noen formening om.

- De 12 tusenlappene har kommet inn fra forskjellige forhandlere. Vi samler nå alle sakene, sier Volden.

Han opplyser at man må se om tusenlappene er vannmerket.

- De er veldig godt laget. Man ser i utgangspunktet ikke at de er falske. Det er troverdig papir, og bra trykket. Tar man tusenlappene opp mot lyset ser man at vannmerkene ikke er der, sier han.

Politiførstebetjent John Ola Volden opplyser at politiet har mottatt 12 anmeldelser på falske tusenlapper. De samler nå sakene, i håp om å få oppklart saken. 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN)

Politiførstebetjent John Ola Volden opplyser at politiet har mottatt 12 anmeldelser på falske tusenlapper. De samler nå sakene, i håp om å få oppklart saken.  Foto: VEGARD EGGEN

På forsiden nå