Marthe: - Hjelp mæ å hjelpe

Marthe Øyangen i Trondheim vil redde påska til de som ikke har det så godt.

Facebook-gruppen «hjelp mæ å hjelpe» ønsker å gi familier i en vanskelig økonomisk situasjon en fin påske.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

- Det å kunne se gleden til barna er det som er det mest fantastiske. Jeg har selv levd en barndom, der vi ikke hadde råd til alt og det kan være ganske ubehagelig for et barn. Jeg vet hvor godt det da føles å kunne unne seg det lille ekstra og få en gave som e kun sin egen, Sier Marthe Øyangen, leder av gruppen «hjelp mæ å hjelpe – Trondheim».

Facebook-gruppen «hjelp mæ å hjelpe – Trondheim» ble opprettet rett før jul med mål om å hjelpe økonomisk vanskeligstilte familier med å få en fin og minnerik julefeiring. Grunnlegger av gruppen, Marthe Øyangen, forteller at dette engasjerte og rørte mange.

Etter hvert ble det klart at det «problemet» med dårlig råd strakk seg lengre enn bare et ønske om en fin julefeiring.

- Her er det snakk om familier som i verste fall ikke har råd til verden brød eller melk. I etterkant av jula, har gruppen fortsatt og vi prøver å hjelpe alle som tar kontakt med oss.

LES OGSÅ: - Norge blir kaldere uten frivillighet

- Gull verdt

Nå har gruppen som er basert på frivillighet et stort fokus på å hjelpe familier med å få ei fin påske.

- Vi ønsker å fylle påska med god mat, drikke og godis, slik at de får en hyggelig påskeferie. Rundt høytider er det ekstra viktig å stå på. Spesielt når det gjelder mat og påskeegg. Etter påska kommer barna tilbake på skolen og alle forteller om stort påskeegg og fantastisk påskeferie. Vi ønsker ikke at våre familier skal føle det annerledes.

Gruppen hjelper i dag fem familier som er i en krevende økonomisk situasjon. 11 matleveringer til påske er allerede gjort, men for å kunne hjelpe alle med å få en fin påskefeiring, trenger gruppen hjelp.

- Alt av klær, mat, opplevelser, hygiene, husholdning og generelle ting man trenger i hverdagen er gull verdt. Ikke bare nå i påska, men ellers også.

LES OGSÅ: Årets frivillighetspris gikk til Kattem frivilligsentral

1 800 medlemmer

Gruppen har i dag ni familier som trenger hjelp til å skaffe seg mat og husholdningsartikler, klær, utstyr og opplevelser. Gruppen har i dag over 1 800 medlemmer og givergleden er ifølge Øyangen, stor.

- Folk gir mer enn gjerne fra seg mat, klær og utstyr som de selv ikke trenger.

Gruppen er kun basert på frivillighet og donasjoner fra enkeltpersoner.

På forsiden nå