- Ap gjør knefall for sjåførene

Thorild Aarbergsbotten (H) mener Tore O. Sandvik og Ap utviser politisk feighet, og lar seg presse av sine bussjåfører.

Saken oppdateres.

- Dette er et politisk mageplask av Tore O. Sandvik. Han gikk høyt ut og sa at nå skulle busstilbudet i Trondheim bli bedre og billigere gjennom anbud. Så begynner sjåførene i Team Trafikk å bråke, da trekker han seg, sier Thorild Aarbergsbotten.

- Har klart å presse fylkestingetHun mener dette er et skoleeksempel på at streikende bussjåfører har presset flertallet i fylkestinget til å gå etter.

Høyres gruppeleder i fylkestinget mener Aps kompromissforslag i fylkestinget, som ble støttet av Sp og SV, har for mange løse tråder. Hun frykter kamp fra fagbevegelsen om hvor stor nedskalering de rødgrønne faktisk vil gjennomføre av dagens Team Trafikk.

LES OGSÅ: - TT får halvparten av ruteneRedd for konsekvensene- Hvor stort skal det fylkeskommunale selskapet bli? Jeg er redd de kommer til å la seg presse til at det bare blir Gråkallbanen som skal på anbud, sier Aarbergsbotten. Hun mener opposisjonen i fylkestinget nå fremover får en oppgave med å holde det fylkeskommunale buss-selskapet så lite som mulig.

- Alle vet at fylkesrådmannen har advart fylkestinget mot å ta over og drive et buss-selskap. Likevel gjør flertallet det. Sør-Trøndelag er den fylkeskommunen i landet med mest gjeld, nå skal vi låne enda mer penger for å kjøpe Team Trafikk. Jeg er sikker på at det kjøpet vil få konsekvenser for andre deler av fylkeskommunens virksomhet. Her har Tore O. Sandvik og Ap gitt etter for et politisk press vi kommer til å merke konsekvensene av i lang tid fremover, sier Thorild Aarbergsbotten.

LES OGSÅ: - På jobb med hevet hode

 
På forsiden nå