- Vi reagerte på at den så litt plaget og urolig ut, men jeg vet ikke hva som er vanlig oppførsel for unge elger, sier adressa.no-tipseren som filmet hele seansen på Dragvoll i Trondheim.

Videoen er filmet rundt klokken 12 torsdag.

Sprang etter en bil

- Den sprang etter en bil og etter hvert ned mot barnehagen på Dragvoll. Der reiste den seg opp på to føtter og sparket i gjerdet. Vi varslet barnehagen, for den så litt irritert ut, sier tipseren.

Flere observerte den urolige elgen i området rundt Dragvoll i løpet av torsdagen og varslet Viltpatruljen.

Forlatt av mor

- Slik jeg har fått det forklart, så er det snakk om en ettåring, født i fjorhøst. Han har blitt jaget av mora si, for hun har fått ny kalv. Da blir de gjerne litt frustrerte, disse kalvene, og kan virre litt rundt omkring. Noen ganger trenger de litt hjelp fra oss til å komme seg inn i skogen igjen, sier Anne Schanke, vaktleder i Viltpatruljen i Trondheim.

Det er for øvrig helt vanlig at elgkalver klarer seg selv når de runder året.

Må ikke fores

Vaktlederen drar selv til området der elgen har blitt observert torsdag ettermiddag for å se etter den.

- Man trenger ikke være redd for at den er aggressiv, men man skal holde seg unna ville dyr. Den må for all del ikke fores, det er ikke et kjæledyr, sier Schanke.

Om elgen ikke kommer seg inn i skogen på egen hånd, vil Viltpatruljen samle sammen en gruppe og jage den dit den hører hjemme.