Moden frukt utløste propanalarm

Politiet og brannvesenet rykket i formiddag ut på en melding om propanlukt i Ørjaveita i Trondheim. Årsaken til lukta viste seg å være alt annet enn brannfarlig.

Saken oppdateres.

– Da vi kom fram ble det klart at det rett og slett var en moden frukt utenfor en asiatisk matbutikk tvers ovenfor Credo som var kilde til lukta, forteller operasjonsleder Tor Mauseth.

Det var like før klokken 10 at en forbipasserende ringte brannvesenet for å varsle om sterk propanlukt i Ørjaveita. Da brannvesenet kom til stedet hadde de ikke problemer med å forstå hvordan melderen kunne ta feil.

Helt forferdelig lukt

– Patruljen på stedet luktet seg fram til kilden, og frukten skal ha luktet helt forferdelig. Den luktet faktisk akkurat som propan, forteller brannmester Jan Dyrø, og legger til:

– Det dreier seg om en durian, en frukt som stammer fra Asia.

Delikatesse

Durianfrukten er verdensberømt for sin sterke og ubehagelige lukt, som beskrives som en blanding av terpentin, gammelost, oppkast og råtten løk. Derfor er durianfrukten forbudt innendørs på flere hoteller og offentlige transportmiddel i Sørøst-Asia, hvor den har sitt opprinnelsessted.

Til tross for dette er durian en svært populær delikatesse og forfriskning i Asia.

Dersom du kan komme over den gjennomtrengende lukta skal fruktkjøttet ha en kremaktig konsistens og ha en smak som minner om alt fra vaniljekrem til sherry og mandler.

 
        
            (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå