Storkontroll i Trondheim

- Dette er skrekkeksempler på trafikkfarlige biler

To biler ble stoppet med modifiserte fjærer montert på bilene sine.

Saken oppdateres.

- Sjåførene trodde de skulle bygge om bilene til å bli bedre og tøffere enn de var, men de ble bare mer trafikkfarlige. Kjøretøyene hadde fjærer som ikke tilhørte bilene de var montert på. Dette er skrekkeksempler på trafikkfarlige biler, sier fagleder for utekontroll, Jan Ivar Moen, i Statens vegvesen til Adresseavisen.

Begge bilene, i tillegg til 48 andre i løpet av dagen, ble avskiltet på stedet.

LES OGSÅ: Lastebilsjåfør forsøkte å stikke fra kontroll på E6

Vurderer anmeldelse

- Det er ikke voldsomt mange biler med modifiserte fjærer, og i hvert tilfelle vurderer vi anmeldelse. Denne ulovlige ombyggingen av bilen er en bevisst handling, og om det er den som eier bilen som har gjort endringene, ender det normalt med anmeldelse, sier Moen.

Les også: Her deler Magnus (10) ut «bøter» ved skolen

Tirsdagens kontroller varte fra klokken 12 til 17.30 på flere steder i Trondheim, blant annet på Sandmoen. Der kom blant andre en sjåfør kjørende med piggdekk.

- Vi stanset bilen på grunn av at den hadde piggdekk, og da kontrolløren pratet med sjåføren viste det seg at vedkommende ikke hadde gyldig førerkort heller, sier Moen.

LES OGSÅ: - Det er ofte foreldrene selv som bøtelegges

74 kjøretøy avregistrert

Totalt ble omtrent 5 000 kjøretøy kontrollert tirsdag. 74 av de kontrollerte kjøretøyene hadde begjæringer. 50 ble avskiltet på grunn av disse begjæringene, mens fire kjøretøy ble avskiltet på grunn av alvorlige tekniske mangler.

Les også: Stoppet promillesjåfør ved barneskole

10 bilførere ble anmeldt på grunn av blant annet dårlig sikring av last og manglende førerkort. 17 gebyrer ble utdelt.

- Færre ble avskiltet denne gangen enn ved tidligere kontroller, men det har nok mest med når på dagen vi gjennomførte kontrollen å gjøre. At 74 kjøretøy ble avregistrert er mye uansett. Vi ønsker jo at det ikke skal være noen, sier Moen.

På forsiden nå