Stjålet varebil kjørte inn i butikkvinduet

Like etter at 25-åringen hadde stjålet en varebil, krasjet han inn i vindusruten på en malerforretning i Innherredsveien.

Saken oppdateres.

25-åringen kjørte kun 100 meter med den stjålne varebilen før han mistet kontrollen og krasjet i malerforretningen Kurt I. Hermstad i Innherredsveien i Trondheim i natt.

Mannen skal ha stjålet bilen mens eieren var inne på bensinstasjonen på Rosendal.

Tror føreren var ruspåvirket

- Bileier forfulgte varebilen, og ferden endte etter kort tid i vindusruten. Etterpå oppsto det klammeri mellom de to partene, sier Wiktor Pedersen, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politi og ambulanse kom til stedet, og ambulansen tok med seg begge de involverte til St. Olavs Hospital for en sjekk. Mannen som stjal bilen ble igjen på sykehuset for videre undersøkelser, mens bileieren kom seg fra hendelsen uten skader.

- I forbindelse med at bilen havnet inn i butikkvinduet mistenker vi føreren for å være ruspåvirket, sier Pedersen.

Meldingen om hendelsen kom inn til politiet klokken 03.30 i natt. Bilen ble fjernet fra butikkvinduet i 05-tiden.

Kostet fortauet

Erik Sæther, ansatt i Malermester Kurt I. Hermstad, ble i natt vekket opp av en telefon fra politiet der han fikk fortalt hva som hadde skjedd. I morges var han på plass i forretningen for å rydde opp.

- Jeg må koste opp litt glassbiter her, for det kommer vel en del syklister etter hvert. Så må vi få en snekker til å dekke igjen ruta, sier Sæther.

For ikke lenge siden ble også en annen rute på butikken knust. Den gang ble et brannslukkingsapparat kastet inn gjennom det tykke glasset på den tidligere gullsmedforretningen. I natt ble det største vinduet knust, men bortsett fra selve glasset var det ikke mye annet som gikk tapt.

- Det sto utstillingsprøver av gulv, maling og tapet i vinduet, men det var ingenting av større verdi som ble ødelagt, sier Sæther.

 
 
 
 
 
 
På forsiden nå