Skifest i Granåsen

Sola og tusenvis av småtroll strålte om kapp under Barnas skidag.

Saken oppdateres.- Det smaker veldig godt, smiler Kornelia Sofie Karlsen Wikdahl (snart 4) der hun sutter på drikkeflaska etter nettopp å ha fullført en runde i tusseløypa inne på Granåsen skistadion.- Før hatet hun snøen, men nå storkoser hun seg, supplerer mamma Thorunn mens dattera styrker seg.

Jukset littOm lag 15000 personer hadde tatt turen til Granåsen i dag. De fleste hadde ski under beina, men mange kom også gående til fots og det var heller ikke få som trillet barnevogn i folkehavet. Familiefar Snorre Vikdal hadde ikke noe valg der han kommer kjørende nedover kjempeløypa med tvillingene Samuel (4) og Sverre i hver hånd.- Vi jukset litt slik at vi kun gikk halve løypa, forteller han i det han hanker inn en av sønnene.

- KjempearrangementOppe på en høyde sitter den kurdiske familien Tahtaci og koser seg med bål og pølser.- Jeg har allerede gått trolløypa, men jeg har lyst til å ta en runde til, sier Kibele Tahtaci (9). Fjerdeklassingen forklarer at hun har deltatt på Barnas skidag mange ganger før.– Det er kjempeartig å gå på ski, tilføyer lillebror Roni (5).Strålende opplagte er også pappa Abidin og mamma Esme.– Dette er flott tiltak, et kjempearrangement. Det er masse folk og fest og moro, sier Abidin og legger nok ei pølse på grillen.TrafikkBarnas skidag ble arrangert for 18. gang i år, og som vanlig er det Byaasen skiklub og Selsbakk idrettsforening som står bak den populære massemønstringen.Ekstra gledelig i år var at trafikken så ut til å flyte godt, til tross for fulle parkeringsplasser og rekordtilstrømning.

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

På forsiden nå