Forsøkt lurt av boligsvindlere

- Vi lukta lunta da vi ikke fikk komme på visning, sier Andreas Landstad.

Saken oppdateres.

Han og kjæresten Leila Arnesen er på utkikk etter leilighet i Trondheim, og la derfor ut annonse om at de ønsker å leie på hybel.no.

- Etter en knapp uke ble vi kontaktet av en fyr som kunne leie ut i Trondheim sentrum, sier Landstad til adressa.no.

Leiligheten det dreier seg om ligger i Kongens gate og personen som kontaktet Landstad kalte seg Mr. Frank Hansen.

Les også: Svindler ved å kreve forskuddsbetaling

Adressa.no har vært i kontakt med den virkelige huseieren som bekrefter at tilbudet om utleie dreier seg om svindelforsøk.

- Dette er ren svindel og stemmer ikke med realiteten. Vær derfor på vakt, sier huseieren som ikke ønsker å stå frem med navn.

- Svært lav husleie og dårlig norsk

- Vi ante allerede i første mail at dette måtte dreie seg om svindel, først og fremst fordi husleien var svært lav, sier Landstad.

I tillegg til leien på 7500 kroner var det noe med språket til den utflyttede nordmannen Frank Hansen som gjorde at paret mistenkte svindel.

- Han skrev på svært gebrokkent norsk. Vi bestemte oss for å svare på henvendelsen for å se hvilket svar vi fikk, sier Landstad, som sammen med kjæresten fortsatt leter etter leilighet i Trondheim.

Fikk ikke komme på visning

Ifølge e-postkorrespondansen adressa.no har fått tilgang til kunne ikke paret få komme på visning da Mr. Frank Hansen bor i London.

Om ønskelig kunne paret få leie leiligheten mot at de betalte et gebyr på forhånd. Hvis de betalte gebyret på 3500 skulle Hansens advokat, Barrister Newton (han går også under navnet Barrister John i enkelte deler av e-posten), personlig komme med nøklene til leiligheten.

Les også: Advarer mot Iphone-svindlere på Finn

Barrister Newton (eller John) skriver følgende:

« Merk at du kan gå og sjekke leiligheten ut, men du vil ikke kunne få acess inn i det ennå, før jeg har levert nøklene og dokument til deg Jeg forstår at du trenger å se leiligheten, men på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, vil dette være litt vanskelig å presentere det faktum at nøklene og dokumenter er her i London, har jeg gjort avtale med Mr Frank Hansen»

Verken Mr. Frank Hansen eller Barrister Newton (eventuelt John) svarte på adressa.nos henvendelser på e-post eller på telefon.

 
    
      (Foto: PRIVAT/)

  Foto: PRIVAT/

 
 
    
      (Foto: PRIVAT)

  Foto: PRIVAT

På forsiden nå