- Det er for jævlig, sier Kurt Erik Indahl. Han risikerer å tape 800 000 kroner på det som skulle bli drømmen om eget, nybygd hus. Jo Trygve Berget, som skulle bli nabo, har tapt like mye. I ti måneder har de ført en kamp mot husselgeren, selskapet Trondheim Kraft og Eiendom AS (TKE), som har bygd tremannsboligen i Bratsberg. Men forsinkelser og omfattende byggefeil gjorde at husdrømmen etter hvert utviklet seg til et mareritt.I det lengste håpet de å kunne overta leilighetene som de har investert tid og penger i, men denne uken ble TKE slått konkurs, etter at styret begjærte oppbud. Tremannsboligen er det eneste aktiva med noe verdi i konkursboet, men Nordea Bank har pant som overstiger verdien av boligen.- Vi regner ikke med å få igjen noe. Vi får ta eventuelle penger som ren bonus, sier Indahl.- Det er bittert. Vi skal jobbe ganske mange år for å ta igjen det vi har tapt, sier Jo Trygve Berget.

Går på styret

Styreleder i TKE, Carl Einar Ianssen (35), bekrefter at selskapet har sondert markedet for å selge det uferdige bygget til andre. - Etter all medieoppmerksomheten er det ingen som vil ta i dette huset, sier Ianssen.I et brev til selskapet før konkursen skriver kjøpernes advokat at de vil vurdere å holde styrets medlemmer personlig ansvarlig for tapene. «Vi finner det sterkt klanderverdig at Carl Einar Ianssen tilsynelatende har neglisjert plikten til å holde en forsvarlig økonomistyring i selskapet», skriver advokat Håkon Amundsen.Foruten Ianssen består styret i TKE av styremedlemmene Torben Ianssen (30) og Morten Heen Remen (32). Remen er også daglig leder.De to familiene har ikke betalt noe av kjøpesummen, men har hatt en rekke andre utgifter: De har for egen regning installert vannbåren varme i gulvene, og etter at forholdet til selgeren skar seg, har de hatt utgifter til advokatbistand, i tillegg til at de har opparbeidet hvert sitt krav på 165 000 kroner i dagmulkt på grunn av forsinkelsene. Det største tapet er likevel at begge familier solgte sine gamle boliger, og dermed har gått glipp av verdistigning, i tillegg til at de må betale mer for ny bolig.

- To tapere

- Det er ikke bare kjøperne, men også vi i TKE som er ofre her, sier styreleder Carl Einar Ianssen. Ianssen sier at huset ville ha blitt ferdigstilt og overlevert kjøperne i februar/mars i år, hvis det ikke var for Adresseavisens artikler, som ifølge Ianssen førte til at byggesakskontoret i en periode la ned forbud mot videre bygging.- Det er den indirekte årsaken til konkursen. Det er heller ikke uviktig at Fylkesmannen har gitt entreprenøren medhold i at kommunen urettmessig fratok Nordvila UAB ansvarsretten.Foruten huset i Bratsberg har TKE vært utbygger av et boligprosjekt i Kvitsteinveien på Byåsen.