Slåsskamp etter nynazistisk demonstrasjon i Midtbyen

Slåssing i Trondheim sentrum.

Saken oppdateres.

Ifølge adressa.nos reporter marsjerte flere personer med Nordfront-faner i sentrum av Trondheim. På Torvet oppsto de første sammenstøtene med en ikke-sympatiserende gruppe, men politiet fikk raskt kontroll.

LES OGSÅ: Nazistgruppe etablert i Trondheim

LES OGSÅ: 400 gikk i fakkeltog mot nazistgruppe

Demonstrasjonsmarsjen gikk videre til Søndre gate mens politiet fulgte nøye med.

- Helt hårreisende

Ved Nova kinosenter i Søndre gate stanset marsjeringen og det oppsto sammenstøt mellom de to grupperingene nok en gang. Den nynazistiske gruppen brukte flaggene som slagvåpen. Politiet måtte legge flere demonstranter i bakken og pågrep rundt 25 personer som ble fraktet til politistasjonen. Disse er innbrakt for enten å ha slåss, hindret politiets arbeid eller generell ordensforstyrrelse og vil bli bøtelagt for dette, opplyser politiet til adressa.no.

SE VIDEO AV SLÅSSINGEN ØVERST I SAKEN

Flere personer ble stående å titte på aksjonen. Da politiet dro fra stedet fikk de applaus fra de skuelystne. Rundt 20 personer deltok i demonstrasjonen. Fem politibiler var på stedet.

LES OGSÅ: Hang nazireklame over E6

LES OGSÅ: Protesterer mot nazister på Fosen

Anderas Opsahl fikk utdelt et flygeblad fra Nordfront på torget i Trondheim. Han sier det var en svensk mann og en norsk dame som delte ut.

- Dette er helt hårreisende. Flygebladet de ga meg er proppfullt med argumenter. De presenterte seg som medlemmer av den norske motstandsbevegelsen, sier han.

Angrep

Opsahl spurte Nordfront-medlemmene om begrunnelse for argumentasjonen.

- De hadde ikke svar på noe. De sa at jødene eier massemedia og at de kommer hit for å ødelegge kulturen. Jeg oppførte meg rolig og argumenterte i mot. Da spurte han: hvem tror du at du er? Det lyste rødt i øynene hans og det virket som om han hadde sinnsykt mye utløp for sinne, forteller han.

Opsahl sier flere Nordfront-medlemmer sto lenger bak. Like etter han snakket med dem gikk de til angrep på andre personer.

Ifølge Nordfronts egen hjemmeside deler de ut flygeblader i Midtbyen i dag.

 
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå