- Vi startet dagen med et personalmøte for å forberede de som skulle ta imot familiene, sier Sølvi Margrethe Dahlen, leder for Nav på Heimdal.

Når adressa.no møter henne er det nesten folketomt i lokalene. Et hjørne er okkupert av en kar som klikker rundt på pcen. I en sofa sitter et ungt par, med hendene fulle av skjema og ei lita jente som kravler på gulvet ved føttene deres.

- Det har i grunnen vært en rolig stemning her i hele dag. Akkurat slik vi ønsket, sier Dahlen.

Fem familier uten forsikring

I går kveld var det informasjonsmøte for alle beboerne i blokka som brant på Katttem. To forsikringsselskap var til stede, sammen med det offentlige hjelpeapparatet.

- Blant de 86 berørte, er det fem familier med barn og totalt 25 personer som ikke har forsikring og trenger vår hjelp.

Fretex åpnet i går kveld

I første omgang er det snakk om å dekke basisbehovene; mat, varme, klær.

Mange av familiene rakk ikke å få med seg noe som helst, og har mistet alt de eide.

- De har ikke flere klær enn de står og går i, men heldigvis åpnet Fretex på Møllenberg dørene for dem i går kveld. Som en start, forteller Dahlen. Etterpå sov de på ulike hotell i byen, før de møtte opp til nav på Heimdal i dag tidlig.

Flytter til leilighetshotel

- Flere av familiene har store barnekull, med barn som går i skole, barnhage, SFO osv. Dette prøver vi å ta hensyn til, så godt det lar seg gjøre. De tre kommende døgnene kommer de fleste til å bo i leilighetshotell. Deretter får vi se om kommunen etter hvert klarer å finne ledige leiligheter til dem.

Ifølge Dahlen vil det trolig ta ni-ti måneder før den brannskadde boligblokka er beboelig igjen.

Sølvi Margrethe Dahlen er leder ved Nav, Heimdal. Foto: Anne Berit Fagernes