Tettet vasken med papir og lot vannet renne

260 elever ved Åsheim ungdomsskole i Trondheim ble sendt hjem etter omfattende vannlekkasje.

Det alvorlige skadeverket ved Åsheim ungdomsskole er anmeldt til politiet. Foto: GEIR VÆRNES

Saken oppdateres.

I løpet av helga har noen tettet slukene med papir på to servanter i andreetasjen ved Åsheim ungdomsskole.

- Det er ingen tvil om at det er gjort med vilje. Kranene sto på full guffe og vannet rant overalt. Det var renholderne som oppdaget vannlekkasjen da de kom på jobb i morges, sier driftsoperatør Geir Værnes ved Åsheim ungdomsskole.

- Det var mye vann i andreetasjen, og da jeg gikk ned i førsteetasjen så jeg at taket var vått. Det har dryppet vann ned i førsteetasjen i hele dag, sier Værnes.

260 elever sendt hjem

Da man skjønte omfanget av rampestrekene måtte alle de 260 elevene ved 8. og 9. trinn ved skolen sendes hjem. Foreldre og foresatte har fått sms om hendelsen.

I løpet av helga har skolen blitt leid ut til frivillige organisasjoner. Dessverre har ikke skolen videoovervåkning i garderoben hvor servantene befinner seg. Saken er anmeldt til politiet.

- Dette forekommer ofte på dagtid, men da har vi klart å stoppe det. Nå blir skolen stengt i et halvt år, og det blir store kostnader av sånt, sier Værnes.

Kan koste tre millioner å reparere

Saksbehandler Thomas Hoel i Trondheim eiendom som eier Åsheim ungdomsskole bekrefter at det blir en dyr affære å reparere bygget.

- Det vil trolig ta seks måneder før de kan flytte tilbake. Det koster selvsagt å stenge deler av  en skole i så lang tid og vi har foreløpig stipulert at det vil koste mellom én og tre millioner kroner i bare byggekostnader, sier Hoel, som understreker at det kan bli større kostnader når man får vite hvor omfattende skadene er.

Foreløpig forsøker man å begrense skadene, og Polygon er på skolen for å suge opp vannet.

Anmeldt til politiet

Rektor Anne Gellein forteller at vannlekkasjen rammet læringsarealene til 8. og 9. trinn, samt arbeidsrom for lærerne, gangareal og garderober. Hun har ingen mistanke om hvem som står bak skadeverket.

- Det blir opp til politiet å etterforske. Vi hadde en låserunde klokka halv fire fredag ettermiddag og da var alt greit, forteller hun.

Mandag morgen ble elevene samlet og informert om saken. De ble dermed sendt hjem med arbeidsprogrammet sitt for uka.

- Dette kom brått på, og de neste dagene skal vi ha noen utedager med ulike aktiviteter. Hvis det blir en langvarig prosess må elevene flyttes til Brøset hvor det finnes midlertidige lokaler, sier hun.

Til tross for at elevene må klare seg uten sine vanlige klasserom, lover rektor at tilbudet skal opprettholdes.

- Vi er lei oss for det som har skjedd, men vi skal klare å få til gode dager for elevene, understreker hun.

Det er ingen tvil om at vannlekkasjen er gjort med vilje ifølge driftsoperatør Geir Værnes. Han ble møtt av dette synet mandag morgen. 
      (Foto: GEIR VÆRNES)

Det er ingen tvil om at vannlekkasjen er gjort med vilje ifølge driftsoperatør Geir Værnes. Han ble møtt av dette synet mandag morgen. Foto: GEIR VÆRNES

I dag måtte ansatte flytte møbler for å unngå mer vannskader. 
      (Foto: GEIR VÆRNES)

I dag måtte ansatte flytte møbler for å unngå mer vannskader. Foto: GEIR VÆRNES

Vannet hadde trukket gjennom takplatene i førsteetasjen. 
      (Foto: GEIR VÆRNES)

Vannet hadde trukket gjennom takplatene i førsteetasjen. Foto: GEIR VÆRNES

Saksbehandler Thomas Hoel i Trondheim eiendom var selv til stede for å se på skadene. - Man må vasse i 3-4 centimeters vann i andreetasjen. 
      (Foto: GEIR VÆRNES)

Saksbehandler Thomas Hoel i Trondheim eiendom var selv til stede for å se på skadene. - Man må vasse i 3-4 centimeters vann i andreetasjen. Foto: GEIR VÆRNES

Åsheim ungdomsskole, 7080 Heimdal, Norge

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå