Satt fast med hode og labber i motorrom

Det tok én time for brannvesenet å redde denne katten ut fra en personbil.

Da katten kom på dyreklinikken fikk den en antibiotikasprøyte. Dyrebeskyttelsen sier at katten begynner å bli i god form. 

Saken oppdateres.

Like etter midnatt fikk Solveig Marie Johnsen i dyrebeskyttelsen en noe uvanlig telefon.

- Inngringer sa at en katt satt fast i motorrommet på en bil. De hadde hørt mjauing på Heimdal, forteller Johnsen til adressa.no. Da hun ankom stedet var politiet allerede der. Operasjonssentralen bekrefter hendelsen:

- Brannvesenet kom i 01-tiden lørdag for å bistå, sier Solfrid Lægdheim, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no

Hode og kattelabb i motorrom

Labben og hodet til katten satt bom fast, under panseret i motorrommet på en personbil.

- Den hadde kommet så langt inn i motorrommet som det går an for en katt, sier Johnsen. Ettersom hodet satt fast var hun i tvil om katten kom til å overleve.

- Jeg var redd den ikke fikk puste dersom hodet skulle hovne opp enda mer. Lydene som kom fra katten tydet på at hun hadde det veldig vondt, sier Johnsen og legger til:

- Da brannvesenet kom jekket de opp bilen og krøp under. De skrudde av et hjul og noen andre deler og gjorde en iherdig innsats.

I god form

Etter om lag en time fikk brannvesenet katten ut i god behold. Den ble kjørt til dyrlegevakta for sjekk med et hovent øye og noen klør mindre.

Lørdag morgen befinner katten seg i leiligheten til Johnsen.

- Dette er en stor og fin hunnkatt som gjerne vil tilbake til sitt opprinnelige hjem. Vi håper at eierne tar kontakt med oss, slik at de får katten sin tilbake igjen, sier Johnsen. Hvordan hunnkatten kom seg opp i motorrommet er fortsatt et mysterium, men Johnsen har likevel noen teorier.

- Den kan ha lagt seg under bilen for å varme seg, så har den blitt skremt av noe. Kanskje av en bil som ble startet opp i nærheten. Brannvesenet sa de hadde reddet mange katter, men at dette var en svært spesiell situasjon, forteller Johnsen. Hun er takknemlig og lettet over at det gikk så bra som det gjorde.

Vil tilbake til sitt opprinnelige hjem. Hunnkatten skal være meget selskapelig, kosete, snill og litt stor for en hunnkatt å være. 

Vil tilbake til sitt opprinnelige hjem. Hunnkatten skal være meget selskapelig, kosete, snill og litt stor for en hunnkatt å være. 

På forsiden nå