«Dette er kanskje den koseligste plassen i Skandinavia»

Baklandet Skydsstation kåres til beste kafé 2012 av National Geographic Traveler.

Baklandet Skydsstation i Trondheim får gjev heder. 

Saken oppdateres.

Reisemagasinet National Geographic Traveler har valgt ut en av Trondheims minste kafeer til fjorårets beste.

Andrew Evans er magasinets «digitale nomade», som reiser over hele verden og deler sine opplevelser med leserne på nett.

Fra Tanzania til Trondheim

I 2012 har han reist hele verden rundt, og deler nå sin personlige liste over årets favoritter - alt fra beste hotell og flyselskap til beste måltid, beste tur og ikke minst beste kafé.

Blant luksushoteller i London, dykking i Mexico, restauranter i India, massasje på Hawaii og fjelltur til toppen av Kilimanjaro, har altså trondheimskafeen funnet sin plass over de beste kafeene Evans har besøkt i 2012.

- Denne gamle fiskerkafeen som har blitt et studentsted, er kanskje den koseligste plassen i Skandinavia, skriver Evans i topplista.

Fikk sild og akevitt

- Dette synes vi er helt supert! National Geographic er jo noe alle vet hva er. Veldig hyggelig, sier innehaver Gurli Riis Holmen, som eier og driver Baklandet Skydsstation sammen med mann og svigermor.

I dag fikk de mail fra National Geographic med beskjed om at de er kåret til årets beste kafé.

- Tror dere dette vil føre til flere gjester?

- Det får vi da håpe! Vi er et lite sted og har ikke mye penger å bruke på reklame, og vi merker godt at folk legger merke til det om vi har fått omtale, sier Riis Holmen.

Evans reiste rundt i Norge i flere uker i sommer, og Holmen husker at han var innom. 

- Han kom sammen med Visit Trondheim, og vi fant etterhvert ut hvor han kom fra. Han smakte på klappkake, sild, akevitt, fiskesuppe og kakao, forteller kaféinnehaveren.

Andrew Evans har forøvrig latt seg imponere av flere steder i Norge, og har valgt Munchmuseet i Oslo til årets beste museum.

Innehaver Gurli Riis Holmen setter pris på oppmerksomheten fra reisemagasinet (Arkivfoto) 

Innehaver Gurli Riis Holmen setter pris på oppmerksomheten fra reisemagasinet (Arkivfoto) 

På forsiden nå