Trøndersk Iphone-app lansert i USA

Den norskutviklede Iphone-appen «Drops Førstehjelp» får skryt i USA.

Saken oppdateres.

Som adressa.no skrev i mai i fjor, lanserte Ann-Kristin Johansen og Dynamisk Helse en livreddende Iphone-app. Nå er applikasjonen lansert i USA og mottar skryt fra internasjonale nettsteder.

Johansen var selv i Boston før jul, og forteller om en lansering som gikk over all forventning.

- Det var helt vilt, for USA er så stort. Det som er så gøy er at vi får tilbakemeldinger på det vi har trodd så sterkt på selv. Det gir oss guts til å jobbe videre med de store og små prosjektene, forteller hun.

Gode tilbakemeldinger

Sist ut med å skryte av oppfinnelsen er teknologinettstedet The Next Web, som skryter av applikasjonens design og brukervennlighet. Nettstedet er blant USAs største teknologinettsteder og har over 800 000 følgere på Twitter. Gjermund Gustavsen fra Trondheim har designeransvaret av Drops Førstehjelp, og synes det er hyggelig med en slik omtale.

- Vi kan være stolte av det vi laget, men det er brukernes dom som gjelder. Når noen med integritet i miljøet gir gode tilbakemeldinger er det ekstra gøy. Vi har brukt mye tid på å lage noe som fungerer raskt når sekundene teller, samtidig som den er grundig nok til at man kan gå i dybden, sier han.

Større prosjekt

For Johansen er dette likevel bare et lite steg på veien mot et større prosjekt. For tiden jobber hun med å utvikle læringsarenaen Drops, som skal bli det første enhetlige læreverktøyet for ufaglærte pleiere på sykehjem og i hjemmetjenesten i Norge. Verktøyet skal være lanseringsklart i sistekvartal 2013. I tillegg har de siden 2009 fått økonomisk drahjelp av blant annet Innovasjon Norge.

- Drops-plattformen skal bli nettbasert, og vil dermed fungere for alle datamaskiner og smarttelefoner. Da vil det ikke bare være Iphone-brukere som vil kunne bruke dette, forklarer hun.

LES MER: Årets ti beste apper 2012

Nysgjerrighet

Johansen forteller det ble gjort mye research før man satte i gang arbeidet med en læreplattform. Hun tror at en digital læringsarena vil gjøre ufaglærte i helsetjenesten mer nysgjerrig på yrket, og vil gjøre det mer interessant å velge en jobb innenfor helse.

- Vi må gi dem lyst til å lære og lyst til å være. Hvis du får god opplæring en plass blir du nysgjerrig på ting. Da er sjansen større for å ha lyst til å bli fagarbeider. 

LES MER: Trøndere fikk 20 000 nettbrett til jul

LES MER: Mot slutten for fasttelefonen

 
 
 
På forsiden nå