Stadig flere vil finne ut hvem de er

NRK og serien «Hvem tror du at du er» har inspirert mange til å finne ut mer om forfedrene.

Maria Press er arkivar og en av 30 gode hjelperne på ved Statsarkivet på Dora. 

Saken oppdateres.

Torsdag kveld var det åpent møte om slektsforskning i lokalene på Dora, med mellom 60 og 70 deltakere. Arkivsenteret har slått seg sammen med DIS Slekt og data Sør-Trøndelag og inviterer til en rekke arrangementerfor deg som er interessert i  slektsforskning og lokalhistorie.

- Alle er velkommen. Her får publikum svar på spørsmål, og hjelp til å komme videre hvis de står fast i granskingen av slekta.

Kurs i metode

Å finne fram til fødsel og død på forfedre er ifølge Press ikke spesielt krevende.

- Du må vite hvor du skal lete, og det hjelper vi dem med. Det meste av denne informasjonen ligger i ulike arkiver. Men disse dataene er nå én ting, og de er relativt lette å finne. Skikkelig spennende blir det når du begynner å søke for å finne ut mer om livet de levde; om tida de levde i, hvor de bodde og livnærte seg osv. Det er i denne fasen at slektsgransking blir en historisk interessant reise.

Eldre mest interessert

Å forske i slekta er en hobby som særlig eldre liker.

- Det er naturlig. Med alderen har man en tendens til å ville finne ut mer om røttene.

De aller fleste eldre får bedre tid som pensjonister, og det er lett å bli hekta på slektsgransking når man først er igang.

- De kursene vi holder foregår på dagtid. De er gratis, og jeg vet at vi fortsatt har noen ledige plasser til neste kurs som starter 29. januar.

Dersom du har lyst til å finne ut hvem dine forfedre var, får du mer informasjon på arkivsenteret.no.

På forsiden nå