Trehus totalskadd i brann på Lademoen

Fire beboere klarte å komme seg ut av den brennende boligen. En mann i 50-årene ble sendt til sykehus.

Brigadeleder Trond Fjeldsæter i Trøndelag brann- og redningstjeneste forteller om slukningsarbeidet. Da brannvesenet kom til Brodalsgate på Lademoen var det full overtenning, og boligen kunne ikke berges. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN.

Saken oppdateres.

En voldsom brann brøt ut i et trehus i Brodalsgate på Lademoen, også kjent som Svartlamon, i Trondheim natt til søndag. Brannen ble meldt inn av en årvåken nabo, og brannvesenet rykket ut med store ressurser. Brannen ble bekreftet klokka 02.35.

Les også: Evakuerte nabohus

Fire beboere

- Da vi kom til stedet var det full fyr i boligen. Beboere hadde kommet seg ut på egen hånd, sier brannmester Rikard Heimen i 110-sentralen i Sør-Trøndelag til adressa.no.

Klokka 03.40 var det ni brannenheter på stedet som arbeidet med slukking av boligen. Operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at fire personer kom seg ut av den brennende boligen. Det er fire personer som er registert på adressen, fordelt på to leiligheter.

Mann sendt til sykehus

En av beboerne, en mann i 50-årene, ble sendt i ambulanse til St. Olavs Hospital.

- Han kan ha fått røykskader, og ble sendt til sykehus for en legesjekk, opplyste innsatsleder Håkon Jørgensen på stedet.

Senere på kvelden opplyste operasjonsleder Mauseth at mannen ble hentet fra legevakta, og tatt med til politistasjonen.

- Han er et vitne i saken og skal avhøres. Det skal ha gått bra med ham. Det var ingen av beboerne som trengte kommunal bistand i etterkant av brannen, sier Mauseth.

De tre andre beboerne, som ikke trengte legetilsyn, har opplyst til politiet at de overnatter hos venner. De vil bli avhørt på et senere tidspunkt.

Se også: - Vi hadde trøbbel med vanntilførselen

Meldt inn av nabo

Bygningen som brant er en toetasjes trebygning med loft. Den blir karakterisert som totalskadd av brannvesenet. Ifølge innsatsleder Jørgesen ligger trehuset inntil toglinja.

Klokka 05.32 meldte 110-sentralen i Sør-Trøndelag på Twitter at brannen er slukket, og brannvesen er på vei vekk fra stedet.

Operasjonsleder Mauseth opplyser at saken etterforskes av politiet, og at det vil bli gjennomført avhør av beboerne og vitner i området.

- Det opprettes vakthold til krimteknikerne har vært her og undersøkt brannstedet, sier han.

Se hvordan brannen på Svartlamon utviklet seg natt til søndag. Fire personer kom seg ut av boligen. En mann i 50-årene ble kjørt til St. Olavs Hospital for en sjekk. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN.

Boligen sto i full fyr da Trøndelag brann- og redningstjeneste kom til stedet.  
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Boligen sto i full fyr da Trøndelag brann- og redningstjeneste kom til stedet.   Foto: Joakim Slettebak Wangen

På forsiden nå