– Jeg har blitt vant til spøker med navnet mitt. Det er bare artig, sier 56-åringen.

Hun arbeider ved eggpakkeriet til Nortura på Heimdal, som nylig ble kåret til Nordens mest effektive.

Verpe begynte ved kyllingslakteriet til Nortura i 1998, og det langt på vei på grunn av navnet.

– Jeg fikk vite at de innkalte meg til intervju bare på grunn av navnet. Jeg har også drevet med salg, og jeg fikk mange bestillinger.

- Litt kuriøst

Siden 2005 har hun jobbet ved eggpakkeriet på Heimdal, og har det som plommen i egget her.

– Folk her synes nok det er litt kuriøst. Navnet er en fremmedart her. I Telemark, hvor jeg kommer fra er det et mer vanlig navn. Men jeg har blitt kalt verpekassa og slikt, sier Verpe.

Men hun er av den hardkokte sorten.

– Det der biter ikke på meg. Det spørs jo litt hvilke venner man har, og hvor rustet man er mot slikt.

Byttet ikke navn

– Vurderte du noen gang å ikke begynne som eggpakker på grunn av navnet?

– Nei, absolutt ikke. Faktisk så hadde jeg muligheten til å bytte navnet da jeg giftet meg også, men det gjorde jeg ikke. Jeg er nok for sta der.

– Sta som ei høne?

– Nei...

– Nei, sant. Det er vel esel det ja...

Kjenner du noen med navn som passer til vedkommendes yrke? Skriv i kommentarfeltet!

Les mer om det prisvinnende eggpakkeriet på Heimdal i dagens papirutgave.