Rav4 stoppet av politiet - sjåfør pågrepet

Politiet gikk til aksjon ved Sluppen i Trondheim etter at vitner meldte fra om en mistenkelig Toyota.

Her blir en mann pågrepet av politiet etter en etterlysning.

Saken oppdateres.

Én mann er pågrepet og flere personer er tatt med inn for politiavhør. Den pågrepne ble stoppet i en lys Toyota Rav4 like før klokken 10.30 fredag formiddag. Flere politipatruljer stoppet bilen ved Sluppen i Trondheim, etter flere meldinger om mistenkelig kjøring.

LES OGSÅ: Siktet for uaktsomt bildrap

- Mannen er pågrepet og siktet for å ha kjørt på en 68-åring, sier politioverbetjent Anders Sund Eidem ved Heimdal politistasjon til adressa.no.

Den pågrepne har foreløpig ikke forklart seg for politiet.

Klokken 21.45 torsdag kveld ble en 68 år gammel mann funnet død på et jorde ved fylkesvei 707 på Leinstrand. Spor på stedet indikerte at mannen var blitt påkjørt. 68-åringen skal ha vært på vei bort fra et besøk hos kjente i området. Politiets teori er at han ble påkjørt mellom klokken 19 og klokken 20.

Store skader på bil

Kjøretøyet som ble stoppet har store skader i høyre del av frontpartiet i tillegg til at frontruten er skadet. Fredag morgen fant adressa.nos fotograf det som trolig er bildeler på åstedet på Leinstrand. To etterforskere fra politiet tok med seg bildelene.

LES OGSÅ: Her finner politiet bildeler på åstedet

LES OGSÅ: Kan ha filmet ulykkesbilen

- Bilen har tydelige skader i frontpartiet og den er en lys Rav4. Derfor har vi tatt beslag i bilen, sier Eidem til adressa.no.

Skadene på kjøretøyet skal nå sjekkes, og politiet vil kontrollere disse opp mot bildelene som ble funnet på åstedet både torsdag kveld og fredag morgen.

- Det vil bli foretatt tekniske undersøkelser av kjøretøyet, sier politioverbetjenten.

I tillegg til skadene i frontruten, og i frontpartiet, skal sidespeilet ha vært festet med gaffateip. Før bilen ble fraktet vekk gikk en polititjenestemann iført gummihansker over kjøretøyet og sikret spor.

Et vitne skal ha sett de synlige skadene på bilen og meldte fra til politiet. Flere patruljer rykket ut og fikk stoppet kjøretøyet ved Sluppen bru. Ifølge politioverbetjenten er bilen av en årsmodell som er samsvarer med etterlysningen fra natt til fredag, av en «Toyota Rav4, årsmodell mellom 2001 og 2006».

- Den er innenfor beskrivelsen, sier Sunde Eidem.

Blokkerte veien

To politipatruljer stoppet i hvert sitt kjørefelt og blokkerte veien før flere polititjenestemenn pågrep sjåføren. Pågripelsen skal ha forløpt uten dramatikk. I tillegg skal ytterligere en bil ha blitt stoppet. Fra denne bilen ble minst en person innbrakt.

- Bilen kjørte i følge med Rav4-en. Personen som ble innbrakt har status som vitne, sier Eidem.

Disse personene vil også bli avhørt.LES OGSÅ: Jakter bilfører etter dødsulykke

LES OGSÅ: - Jeg hørte et smell


Sjåføren ble pågrepet og bilen ble beslaglagt.  

Sjåføren ble pågrepet og bilen ble beslaglagt.  

Her pågriper to polititjenestemenn sjåføren av en Rav4 i Trondheim.  

Her pågriper to polititjenestemenn sjåføren av en Rav4 i Trondheim.  

På forsiden nå