- Trondheim er ikke stort. Vi er rundt og snuser og sjekker en del kjente navn, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var like etter klokken 09.30 at politiet mottok ransmeldingen.

- Blodig sprøyte

- Det er en mann som har gått inn på apoteket og truet til seg varer i apoteket med en sprøyte, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Gjerningsmannen er beskrevet som 190 centimeter høy og skal være pent kledd i dressbukse og svart dunjakke. Han skal ha hatt en hette over hodet under ranet.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Tonje Westad, skal gjerningsmannen fremlagt en trussel om at han hadde en blodig sprøyte.

- Han leverte en lapp til betjeningen der det sto at han hadde en blodig sprøyte, sier hun.

Sto bak raneren i køa

Berit Winje var eneste andre kunde inne i apoteket sammen med gjerningsmannen. Hun sier hun ikke skjønte helt hva som hadde skjedd før politiet kom til stedet.

- Jeg sto bak ham i køa. Han virket litt rastløs, men ellers reagerte jeg ikke noe på oppførselen. Da jeg ble betjent plukket jeg opp at apotekteknikeren sa noe om ransalarm, og da jeg gikk ut av butikken var tre politifolk på plass.

Winje sier de ansatte ved apoteket opptrådte rolig og profesjonelt, og hun opplevde ikke ranet som dramatisk.

Har fått tips

Ansatte ved apoteket avhøres av politiet. Men fortsatt er politiet interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe eller har opplysninger.

- Vi har fått inn flere tips, noen mer konkret enn andre. Vi har vært ute og sjekket ulike adresser og snakket med folk. Men foreløpig er vi usikre på om vi har fått fast fisk, sier Kimo.

Like etter at politiet ankom Byåsen butikksenter gikk brannalarmen ved kjøpesenteret.

Røykgranat og ran

En røykgranat hadde gått av på et toalett. Den ble funnet i en søppelbøtte.

- Røykgranaten skal være av en lignende type som det Forsvaret benytter seg av. Politiet tatt beslag i røykgranaten, sier Kimo.

Selv om brannalarmen gikk av først en stund etter ranet, mener politiet man ikke kan se bort fra at det er en sammenheng mellom hendelsene.

De har så langt ingen opplysninger om at flere personer skal være involvert i ranet.

Ved 10.45-tiden ankom kriminalteknikere stedet.
Toalettet på Byåsen butikksenter er avstengt, etter at det kan ha blitt utløst en røykbombe i avlukket. Foto: PÅL SOLBERG