På en gåtur fra Kyvannet til Lian fredag formiddag fikk Evian Castell-Sørensen og ei venninne øye på noe spesielt.

- Bekken langs stien i Bymarka var knallgrønn. Det så veldig spesielt ut, sier hun.

Varslet bydrift

Castell-Sørensen forteller at de raskt la merke til bekkens nesten selvlysende farge.

- Det var vanskelig å unngå å se det. Vi skjønte at det var noe som var tilsatt vannet, men siden fargen var så intens, ringte vi kommunen for sikkerhets skyld, forteller hun.

Det var i ni-tida fredag formiddag at venninnene kom over den grønne bekken. De ble bekymret for om fargestoffet kunne være skadelig for vannet.

- Det var en helt vanvittig farge, og det var også en litt rar lukt, forteller Castell-Sørensen

- Ufarlig fargestoff

Albert Rødal i Trondheim bydrift bekrefter at de fikk inn et varsel om en grønn bekk i Bymarka, men denne gangen var det ikke bydrift som sto bak.

- Dette er ikke i regi av oss. Jeg har fått vite at det er Dovre entreprenør som står bak. Fargestoffet er helt ufarlig, men det ser jo litt rart ut, innrømmer han.

Rødal forteller at bydrift bruker fargestoffet fluoresceinnatrium for å lokalisere lekkasjer i kloakkavløp.

- Hver dag tilsetter vi denne fargen i toalett rundt omkring i byen. Det er veldig lite som skal til før det blir en veldig kraftig farge, bekrefter Rødal.

Sjekker tilkoblinger til husstander

Anleggsleder Hans Petter Lodgaard ved Dovre entreprenør gir svar på mysteriet.

- Vi sjekker om takvann og drenering fra husene i området er tilknyttet det offentlige overvannsnettet. Vi visste at det var noen som ikke var tilkoblet, sier han.

Fargestoffet vil løse seg opp i vannet i løpet av dagen, og Dovre entreprenør forteller at de trolig vil være ferdig med feilsøkingen i dag.

- Det ser mye verre ut enn det er. Det er noen av husene som har fått tillatelse til at dette vannet kan gå i bekker og elver, i stedet for i rør, sier Lodgaard.

Slik så denne bekken ut da Dovre entreprenør sjekket om hus i nærheten var tilknyttet det offentlige overvannsnettet. Foto: EVIAN CASTELL-SØRENSEN