Nikita revet til døde av større hund

Den lille hunden hadde ingen sjanse da den ble angrepet på Valentinlyst i Trondheim.

Hunden Nikita ble tatt med hjem etter operasjonen. Hun våknet aldri fra narkosen. Her er det lekekameraten Diablo som sørger.  

Saken oppdateres.

- Det var som Goliat mot David. Nikita ble som en ulldott i kjeften på denne hunden, sier hundeeieren Bjørn Terje Johansen.

Det var fredag ettermiddag i 14-tida at 11 år gamle Nikita av rasen Alaskan Klee Kai ble angrepet av en større hund på plenen til hundeeier Johansen i Magnus Berføtts vei på Valentinlyst.

- Den større hunden fløy på den mindre hunden, og bet den istykker. Hundeeieren gjorde ingenting, og bare gikk fra stedet etter hvert, forteller, Bjørn Hilmar Johansen, nabo av hundeeier Johansen. Han ble vitne til angrepet fra vinduet sitt.

LES MER: Tenk på dette før dere kjøper hund

Hørte hylet fra hunden

Familien har to hunder av den spesielle rasen, og Nikita ble importert fra England. Rasen minner om en husky i miniatyr. De veier rundt fem kilo og er om lag 25 cm høy.

- Vi kjøpte Nikita for å ha henne som en familiehund. Hun har alltid vært rolig og forsiktig av seg, og alltid vært skeptisk til fremmede hunder, forteller hundeeier Johansen.

LES MER: Dobermann angrep puddelvalp i Klæbu

Vanligvis er Nikita i bånd, men da angrepet skjedde var hun tilfeldigvis løs i hagen. Bjørn Terje var ved garasjen, mens kona var inne i huset.

- Plutselig hørte jeg at Nikita hylte og da jeg kom til plenen kom hun hinkende på tre bein. Hun hadde en ti centimeter lang flenge i buken, og skade på bakbeinet. Det var et ekkelt syn, sier Johansen preget.

- Forferdelig opplevelse

Han fikk øye på en mann og en hund som lignet på en slags bull terrier. Han ropte på mannen, som festet hunden fast i en stolpe, og begynte å gå tilbake. Men da måtte Johansen ta seg av Nikita.

- Jeg fikk med meg at mannen sa «åh, ble det såpass ja». Jeg sa til mannen at jeg måtte få Nikita til dyrlege, og at jeg ikke hadde tid til å prate med ham, forteller Johansen.

LES MER: Havneinspektør skambitt av politihund

Datteren til Johansen kjørte umiddelbart til Strinda smådyrklinikk, mens Johansen holdt Nikita i armene og forsøkte å ikke gjøre skadene større.

- Da vi kom til veterinæren, fikk vi to valg: operasjon eller en sprøyte. Jeg valgte operasjon. Veterinæren trodde at operasjonen hadde gått bra. Han hadde fjernet livmora og stoppet indre blødninger, forteller Johansen, som måtte betale rundt 10 000 kroner for behandlingen og medisinen.

Datteren Melissa Johansen synes det hele var en forferdelig opplevelse.

- Det er utrolig trist å miste en del av familien etter elleve år. Vi visste at Nikita var i ferd med å bli gammel, men at livet hennes skulle bli avsluttet på en så grotesk måte er forferdelig, sier hun.

Våknet ikke opp fra narkose

Veterinæren beskrev skadene som omfattende, men han var likevel optimistisk. Men Nikita våknet imidlertid aldri opp fra narkosen, og hun døde etter operasjonen. Johansen er usikker på om han vil skaffe seg en ny hund. Han må få den grufulle episoden på avstand før han bestemmer seg.

- Jeg har anmeldt hendelsen til politiet. Jeg frykter flere hendelser. Jeg vil være ekstra påpasselig med den andre hunden min fremover, sier Johansen.

LES MER: Angrepet av to hunder mens han luftet hunden

Etterforsker saken

Krimvaktleder Bård Jacobsen ved Sentrum politistasjon bekrefter at de fikk en anmeldelse 29. mars fra hundeeier. Anmeldelsen ble levert dagen etter angrepet.

- To hunder har vært i klammeri med hverandre. Det var en liten hund og en større hund som var involvert. Den minste hunden ble så skadd at den døde etter å ha vært til behandling hos veterinær, sier han.

Jacobsen forteller at politiet etterforsker saken. Den større hunden som gikk til angrep er ikke avlivet. Politiet bekrefter at de har en mistenkt person i saken.

Krimvaktleder Roar Jenssen bekrefter torsdag ettermiddag at politiet har avhørt et vitne i saken, og det blir vurdert videre etterforskningsskritt.

Familien Johansen beskriver Nikita som en rolig hund. Hun er av rasen Alaskan Klee Kai.  

Familien Johansen beskriver Nikita som en rolig hund. Hun er av rasen Alaskan Klee Kai.  

På forsiden nå