Belle døde etter å ha blitt angrepet av annen hund på Bakklandet

Større hund beit dvergpuddelen i nakken og ristet henne så voldsomt at hun døde dagen etterpå.

Den ti år gamle dvergpuddelen Belle ble bitt i nakken av en større hund under en luftetur på Bakklandet. Hun døde senere av skadene.  

Saken oppdateres.

Kjæresteparet Mario Erichsen og Ann Elin Villa var på en spasertur på Bakklandet i Trondheim søndag 16. mars. De hadde med seg dvergpuddelen Belle (10) i bånd. På turen gikk de forbi en mann med en hund og en kvinne med barnevogn. Bak disse to sto det en annen mann med en større hund.

- Belle og den første hunden snuste på hverandre, og det skjedde ingenting. Men plutselig hoppet den andre hunden frem og bet seg fast i nakken på Belle. Den ristet på Belle i noen sekunder slik at hun lettet. Hunden slapp Belle, og hun ble liggende på bakken, forteller Erichsen.

LES MER: Nikita revet til døde av større hund

Ble sjokkert

Kjæresteparet rakk aldri å reagere før Belle lå på siden på asfalten. De fikk ikke noe forvarsel. Den andre hunden var i bånd.

- Det gikk så utrolig fort. Vi skjønte ikke hva som skjedde, sier Villa.

Hundeeieren av den større hunden ble sjokkert selv, og tilbød seg å kjøre Belle og paret til dyrlege på Byåsen. På veien dit innrømmet hundeeieren at hunden hans kunne være litt streng, men at han aldri hadde opplevd noe lignende.

- Mannen sa også at han hadde vært opptatt med å se på babyen i barnevogn, og hadde ikke fulgt med hunden sin, sier paret.

LES MER: Dobermann angrep puddelvalp i Klæbu

Fikk nakkeskader

Hos dyrlegen ble det konstatert nakkeskader, og det ble foreslått å gi en avlivingssprøyte. Belle var våken, men responderte ikke så godt. Dyrlegen sa at det var ingen behandlingsalternativ, men at det var mulig å vente og se det an.

- Vi tok Belle med hjem, og hun forsøkte å reise seg opp uten å lykkes. Hun virket likevel litt mer våken, og reagerte på navnet sitt. Vi dro til dyrlegen dagen etterpå, og han ville gi henne nok et døgn, men forberedte oss på at hun kunne dø når som helst, sier Erichsen.

Dyrlege Eivind Arntzen ved Byåsen dyrehospital opplyser at Belle hadde bittskader i nakken som førte til at hunden ble lam.

- Det var ingen store sår, men bittet hadde truffet noen nerver, sier han.

Han forteller at det er sjelden at hunder slåss på denne måten. De har vanligvis et kroppsspråk som avverger slike situasjoner.

- Er man uheldig så kan det bli et bitt på feil sted, sier han.

LES MER: Rottweiler angrep annen hund i Midtbyen

Døde ett døgn etterpå

Mandag kveld døde den ti år gamle dvergpuddelen, som har vært i Erichsens familie hele sitt liv. De siste tre årene har den bodd fast hos Erichsen og Villa på Lademoen.

- Det var helt forferdelig å miste hunden på denne måten. Hun har alltid vært i god form til tross for alderen, sier Villa.

- Det er først nå at jeg skjønner hva som har skjedd. Jeg tenker daglig på om det er noe jeg kunne gjort annerledes, legger Erichsen til.

Belles eiere vil berømme oppførselen til den andre hundeeieren, som gjorde alt han kunne etter hendelsen. Han betalte dyrlegeregningen, og har også tilbydd seg å betale kremeringen. De understreker at de ikke ønsker å kritisere denne hundeeieren, men de har politianmeldt hendelsen.

- Vi ønsker å advare eiere av småhunder om at man ikke kan stole på at alle har kontroll på hunden sin til enhver tid. Vi har lært på den harde måten at dyr har instinkt, og vi håper å kunne forhindre at noen andre opplever å miste kjæledyret sitt på en meningsløs måte, forteller Erichsen.

Får ikke Belle tilbake

Paret har ikke bedt om at hunden blir avlivet.

- Vi ønsker at kompetente mennesker skal ta stilling til om den skal avlives. Vi får ikke Belle tilbake uansett. Vi har allerede reservert en ny dvergpuddel som vi vil få i midten i mai, forteller Erichsen.

Han var i utgangspunktet skeptisk til å gå til anskaffelse av en ny hund så raskt etter den triste hendelsen på Bakklandet, men ble overtalt av kjæresten.

- Jeg klarer ikke å leve uten hund, fastslår Villa.

LES MER: Angrepet av to hunder mens han luftet hunden

Skal avhøre hundeeier

- Da jeg først så den nye dvergpuddelen, var jeg selvsagt solgt, sier Erichsen.

Politibetjent Trond Falck ved Sentrum politistasjon bekrefter at de har mottatt anmeldelsen, og opplyser at saken fortsatt er under etterforskning.

- Vi skal ha et avhør av eieren av den større hunden etter hvert. Det er ikke tatt stilling til om hunden skal avlives, sier han.

Dersom hunden hadde angrepet et menneske ville situasjonen vært annerledes, og man ville vurdert hunden raskere.

- Saken vil bli sendt til jurist etter at vi har innhentet opplysninger, forteller han.

Dette er det siste bildet som eierne Mario Erichsen og Ann Elin Villa har av hunden sin. Da hadde hun alvorlige skader i nakken etter et hundeangrep.  

Dette er det siste bildet som eierne Mario Erichsen og Ann Elin Villa har av hunden sin. Da hadde hun alvorlige skader i nakken etter et hundeangrep.  

På forsiden nå