Vil du møte Bjørnis og Elias?

Da er det bare å møte opp på Blålysdagen på Solsiden lørdag formiddag.

Bjørnis er maskoten til Trøndelag brann- og redningstjenste, og han dukker opp på Solsiden lørdag.   Foto: Wil Lee-Wright

Saken oppdateres.

Utrykningspersonellets Fellesutvalg (UF) inviterer nok en gang til Blålysdag på Solsiden i siste helga i mai.

- Blålysdagen ble arrangert første gang i 2010. Vi ønsket å ufarliggjøre det vi driver på med, og vi ønsket å møte befolkningen mens vi sto i ro. Vi dukker ofte opp, og drar raskt fra et sted. Vi treffer nesten ikke folk lenger, sier Frode Tystad, som er leder i UF, og til daglig jobber i Sør-Trøndelag politidistrikt.

LES MER: - Fint at folk får se hvordan vi jobber

Elias i bassenget

Blålysdagen har vært et svært populært innslag de siste årene, og tusenvis bruker å ta turen for å hilse på mannskaper fra ambulansetjenesten, brannvesenet og politiet.

- Vi oppdaget at det var veldig hyggelig å bruke fridagen på noe sånt. Etter hvert var det flere som ville være med, blant annet Redningsselskapet som stiller med redningsskøyta Elias i det lille bassenget på Solsiden, forteller Tystad.

Står i beredskap

Robert Fiskvik ved Trøndelag brann- og redningstjeneste forteller at de vil ha tre brannbiler til stede. Men bilene er i beredskap, og dersom noe skjer, må de forlate stedet.

- Dette er et veldig bra arrangement. Vi får vist hvem som er bak uniformen og barna synes det er stas med bilene. I år kommer også Bjørnis, og han har vært et kjempetiltak for etaten, sier han.

LES MER: Bjørnis sprer glede og informasjon på sosiale medier

Bjørnis kommer

Brannbamsen Bjørnis er maskoten til Trøndelag brann- og redningstjeneste. Han er i ferd med å bli svært populær, og har både egen Facebook-side, Instagram-konto og blogg.

Nødetatene vil være til stede fra klokka 11.00 til 13.00 på Solsiden lørdag 31. mai. Her kan du få svar på det meste ifølge Tystad. Han forteller at mange er interessert i å vite hvordan man blir enten politibetjent eller brannkonstabel.

- Det er både ris og ros. Men de aller fleste er utrolig blide. Noen vil gjerne vite hvorfor vi ikke kom da det var bråk i nabolaget forrige helg. Det skal være høyde for å kunne stille kritiske spørsmål også, mener han.

Selv om dagen i stor grad er i barnas tegn, er det også en god del voksne som storkoser seg.

- Det var ett år at en voksen kar ville bli påsatt håndjern og bli satt i baksetet i politibilen. Han ville gjerne kjenne på den følelsen, humrer Tystad.

Programmet for dagen:

Klokka 11.00: Lær å bruke hjertestarter av ambulansetjenesten.

Klokka 11.30: Politibetjent Olav Skarsem fra tv-serien Nattpatruljen dukker opp. En narkotikahund og en patruljehund skal vise hva de bruker å gjøre på jobb.

Klokka 12.00: Trondheim politis brassband kommer marsjerende og vil spille musikk blant annet fra Politiskolen-filmene.

Klokka 12.30: Brannvesenets urbane redningsgruppe vil la noen heldige få taurappellere ned fra stigen på brannbilen.

Tystad regner med at det vil være over 50 personer fra nødetatene som vil være til stede på Solsiden.

- I jobben vår er det mye alvor og hastverk. Nå får vi møtt folk i en rolig setting og kan svare på spørsmål. Det er veldig artig og spennende for oss også. Vi ofrer gjerne en lørdag for en slik dag, sier han.

På Blålysdagen kan du få sitte i en politibil. Dette er fra et tidligere arrangement.  
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

På Blålysdagen kan du få sitte i en politibil. Dette er fra et tidligere arrangement.   Foto: RUNE PETTER NESS

Den urbane redningsgruppa vil la noen heldige få være med i tauet. Dette bildet er fra et tidligere arrangement.  
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

Den urbane redningsgruppa vil la noen heldige få være med i tauet. Dette bildet er fra et tidligere arrangement.   Foto: RUNE PETTER NESS

Redningsskøyta Elias kommer på Solsiden og barn vil få en tur i bassenget. Bildet er tatt fra et tidligere arrangement.  
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

Redningsskøyta Elias kommer på Solsiden og barn vil få en tur i bassenget. Bildet er tatt fra et tidligere arrangement.   Foto: RUNE PETTER NESS

Politibetjent Olav Skarsem vil være til stede under Blålysdagen. Han er kjent fra Nattpatruljen som går på tv-kanalen Max. Her sammen med sin bror Simen og brannbamsen Bjørnis.  
    
      (Foto: Instagramkonto @brannbamsen)

Politibetjent Olav Skarsem vil være til stede under Blålysdagen. Han er kjent fra Nattpatruljen som går på tv-kanalen Max. Her sammen med sin bror Simen og brannbamsen Bjørnis.   Foto: Instagramkonto @brannbamsen

Ronja Bakke-Jensen (4) var glad for russekort fra Bjørnis. Lørdag er brannbamsen en av trekkplasterne på Blålysdagen.  
    
      (Foto: brannbamsen)

Ronja Bakke-Jensen (4) var glad for russekort fra Bjørnis. Lørdag er brannbamsen en av trekkplasterne på Blålysdagen.   Foto: brannbamsen

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå