Gahr Støre blir fotballdommer

Dømmer i Skandia Cup torsdag.

Jonas Gahr Støre dømmer fotballkamp i Trondheim torsdag. Her er han avbildet på tribunen under cupfinalen mellom Rosenborg og Molde i 2013.  Foto: Grøtt, Vegard, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nyvalgt Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre er i gang med valgkampen og kommer til Trondheim torsdag for å gå på husbesøk, stå på stand og han skal delta på en demokratikonferanse for ungdom. I tillegg skal han dømme en fotballkamp med det palestinske jentelag Sareyyet Ramallah og et trøndersk lag på torsdag. Laget er palestinske mestre i fotball tre år på rad og seks av spillerne er på landslaget.

– Jentene er mellom 14 og 22 år og bor hos vertsfamilier rundt om kring i byen, sier Venke Aarethun, som er æresborger av Palestina og kjent for sitt lange engasjement i Midtøsten der hun har deltatt i hjelpearbeid.

Kunstprosjekt

Aarethun jobber til daglig som politisk rådgiver for ordføreren i Trondheim og de kontaktet Skandia Cup med dommerforespørselen.

– De syntes det var kjempeartig og sa ja med en gang, forteller hun.

Ramallah er Trondheims vennskapsby og hvert år deles kulturstipendet Ramallah ut til en trondheimskunstner for å styrke det kunstfaglige eller kulturelle samarbeidet mellom Trondheim og Ramallah.

Kunstner Brynhild Bye-Tiller fikk stipendet i 2011 og er også den som har fått jentelaget til Trondheim. Hun har fulgt laget hjemme i Ramallah, og er også med på slep nå som laget er i Trondheim.

Prosjektet skal ende opp i en utstilling i løpet av året, hvor hun dokumenterer livet på og utenfor banen både for det palestinske laget og et trøndersk jentelag. Les mer om prosjektet her.

Har dømt tidligere

De palestinske jentene kom til Trondheim lørdag og skal gjennom uka spille mot Trondheims Ørn, Astor, Flatåsen og Strindheim. Det er foreløpig uklart hvem det palestinske jentelaget skal spille mot når Gahr Støre dømmer, men kampen vil ifølge Aarethun foregå enten klokken 12 eller klokken 13.10.

– Han stiller i full dommerdrakt. Det skal være ordentlig, sier Aarethun.

Det er ikke første gang Gahr Støre stiller som dommer. I 2012 dømte han en kamp under Norway Cup i Oslo.

- Det er selvsagt spennende å få denne muligheten. Jeg er veldig fotballinteressert. Det har jeg vært i hele mitt liv. Jeg har spilt fotball selv og har barn som har spilt fotball, fortalte Støre til Dagbladet den gangen.

Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet tidligere denne måneden, og er ifølge en spørreundersøkelse Ipsos MMI har laget for Dagbladet landets mest populære statsministerkandidat. 33 prosent ønsker Gahr Støre som statsminister, mens 22 prosent vil beholde Erna Solberg.

På forsiden nå