Stengte det jødiske museet i Trondheim

Ble bedt av PST om å stenge dørene.

Det jødisk museum i Trondheim holdes stengt på grunn av den mulige terrortrusselen. 

Saken oppdateres.

Årsaken er den mulige terrortrusselen som PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte om torsdag formiddag på en pressekonferanse sammen med Politidirektoratet og justisministeren.

LES OGSÅ: – Vi har informasjon om at en terroraksjon er planlagt i Norge

LES OGSÅ: – Iverksetter tiltak ved Nidarosdomen

Styreleder ved Det jødiske museum i Trondheim, Frank Jenssen, sier at anmodningen fra PST om å stenge kom via Det Mosaiske Trossamfunn i Trondheim, som eier bygningen som rommer både museet og synagogen.

– Vi fikk denne anmodningen i formiddag. Vi har ikke fått noe informasjon om konkrete trusler mot jødiske mål, og vi antar at dette er en del av politiets høynede beredskap generelt, sier Jenssen.

Stengt inntil videre

Museet har i utgangspunktet åpent i sommer, men Jenssen sier at det vil forbli stengt inntil PST kommer med ny informasjon.

Jenssen er også stortingsrepresentant for Høyre fra Sør-Trøndelag, og han sier at PST åpenbart har god grunn til gå offentlig ut med informasjon om den mulige terrortrusselen.

– Da er det viktig at vi alle sammen forholder oss til de rådene vi får, sier han.

Angrep i Brussel

Rita Abrahamsen, styreleder i Det Mosaiske Trossamfunn i Trondheim, sier at ingen får oppholde seg i bygningen, inntil det blir gitt beskjed om noe annet.

I mai ble fire mennesker skutt og drept på det jødiske museet i Brussel, der en fransk Syria-kriger er siktet. Han skal ha vært mer enn et år i Syria, hvor han skal ha kjempet sammen med radikale islamister.

PST-sjef Bjørnland knyttet trusselen opp mot personer med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe i Syria, og Abrahamsen sier at de tar anmodningen på alvor.

– Ja, som som vi ser ellers i Europa, så har jødiske institusjoner vært et mål, sier hun.

På forsiden nå