Krasjet med anleggsmaskin

Syklist behandles for store ansiktsskader

En 55 år gammel mann er fortsatt meget alvorlig skadd etter kollisjonen med en anleggsmaskin ved Rye på torsdag.

En person ble sendt til sykehus med luftambulanse etter en ulykke på Byneset.FOTO: VEGARD EGGEN

Saken oppdateres.

Fredag morgen opplyser St. Olavs Hospital at mannens tilstand er uavklart. Skadene betegnes fortsatt som meget alvorlige og han får fortløpende behandling ved sykehusets intensivavdeling.

Torsdag morgen kolliderte mannen med en anleggsmaskin da han syklet på fylkesvei 707 i retning Spongdal. Politiet fikk meldingen klokken 08.39.

- Store ansiktsskader

Ulykken skjedde på en rett strekning ved Mjøset, omtrent 1,5 kilometer fra Rye. Syklisten krasjet med en anleggsmaskin som skal ha kjørt i samme kjøreretning, ifølge politiet.

- St. Olavs Hospital har opplyst at han blir behandlet av traumeteam for store ansiktsskader og manglende førlighet, opplyser operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Kjøretøyet gjorde grunnundersøkelser i forbindelse med planleggingen av gang- og sykkelvei i området. Den var utstyrt med et gult blinkende lys. Maskinen hadde nettopp svingt inn på veien.

- Anleggsmaskinen ble fjernstyrt av en person som går langs maskinen på veikanten. Syklisten krasjet bak på denne maskinen, sier Brandmo.

Ifølge politiet var det derfor ingen øyenvitner til sammenstøtet. Personen som fjernstyrte anleggsmaskinen har forklart at han befant seg foran maskinen da det smalt.

Syklisten befant seg på en temposykkel, og trente på veien. Politiet på stedet antar at syklisten hadde høy fart da ulykken skjedde.

Fraktet med luftambulanse

Etter hendelsen ble syklisten fraktet til St. Olavs Hospital med luftambulanse.

Politiet gjorde undersøkelser på stedet i etterkant av ulykken..

- Patruljen som er der tar nødvendige forklaringer fra de som var på stedet. Så vil vi etter hvert prøve å få avhørt syklisten, men nå prioriteres det at vedkommende skal få nødvendig behandling, sier Brandmo.

Veien forbi stedet var stengt en tid etter sammenstøtet, men ble gjenåpnet i løpet av torsdag.

På forsiden nå