Sykkelen til 12 000 kroner, som var ny i vår, er ødelagt og umulig å bruke etter at pubdriveren sagde tverramma i to.

- Sykkelen var parkert sånn at den delvis sperret inngangen vår. Hva skulle jeg gjøre? Ringe brannvesenet? Når man er så dum å parkere på den måten, så blir det sånn, sier driveren ved Daniels pub, som ikke vil stå frem med navn, men som gjerne forklarer sin side av saken.

Her har du en annen «parkering»: Se hvor mange parkeringsfelt denne bilen tar opp

Han anslår at sykkelen sto der i en halv time før han fjernet den.

- Så ikke skiltet

Hanne Solskinnsbakk kom til Midtbyen i 15.30-tiden for å treffe søskenbarnet sitt. Hun parkerte den ganske nye sykkelen inntil gjerdet utenfor puben, låste den fast og gikk.

- Jeg skjønte ikke at dette var inngangen til puben, jeg trodde inngangen var rundt hjørnet. Jeg så heller ikke det mørke skiltet om sykkelparkering forbudt som hang i knehøyde på gjerdet, sier hun.

Sjokkert og sint

Hun anslår at hun var borte fra sykkelen i en time før hun kom tilbake. Da var sykkelen flyttet og støttet mot en lyktestolpe et par meter lengre bort. Bakhjulet var tatt av, frontlykta borte og...

- Ramma var sagd rett av! Jeg ble ganske sjokkert og sint, sier Solskinnsbakk.

Mens hun sto der sammen med søskenbarnet sitt og lurte på hva hun skulle gjøre med den demonterte og saboterte sykkelen, kom driveren av puben ut.

Fikk kjeft

- Han kjeftet på meg og sa at det var han som hadde gjort det, fordi sykkelen sto i veien. Jeg hadde ikke sett at dette var inngang eller noe skilt. Jeg kunne ikke tro at han kunne ødelegge sykkelen min, en annens eiendom, så lett, sier hun.

- Jeg beklager veldig at jeg parkerte sykkelen min feil. Men kan man reagere sånn? Er det sånn vi skal være mot hverandre?

Vil anmelde

Nå står hun uten noe fremkomstmidel, blant annet mellom hjemmet på Buran og jobben som psykolog ved St. Olavs Hospital på Øya.

- Jeg sykler for miljøet og helsa. Nå har jeg ingen sykkel. Jeg er usikker på hva forsikringsselskapet mitt sier, om jeg får dekket noe av skadene på sykkelen jeg kjøpte i vår, sier hun.

Hun regner med at hun vil anmelde saken til politiet.

- Sånn går det

Når adressa.no spør pubdriveren om hva han noen timer etter hendelsen tenker om at han har ødelagt en sykkel til flere tusen kroner, angrer han ingenting.

- Sykkelen er bare å sveise sammen. Låsen var så kraftig at jeg ikke fikk sagd over den. Er man så dum å parkere her, og så blind at man ikke ser skiltet, så går det sånn, sier han.

Foto: Håvard H. Jensen
Pubeieren tok saga fatt og delte sykkelen til Hanne Solskinnsbakk da den sto låst fast ved innngangen til puben. Foto: Håvard H. Jensen
Foto: Håvard H. Jensen
Foto: Håvard H. Jensen