Trondheims gamle storstue fra 60-tallet er nå i ferd med å bli borte. Hall A og hall C i den gamle Nidarøhallen blir nå revet. Hall D, E og F venter på et vedtak i bygningsrådet 3. oktober.

Før årsskiftet regner prosjektleder Kjell Håvard Nilsen med at hele Trondheim spektrum er revet og at de er godt i gang med å bygge den nye hallen.

Debatten om utbygging av Trondheim Spektrum på Øya startet for alvor i fjor sommer da Høyre i Trondheim ville trekke i nødbremsen. – Dette er en tabbe. Vi må finne et annet sted for storhallen, sa partiets kommunalråd Ingrid Skjøtskift.

foto
Dette var Nidarøhallen: Trondheim spektrum river først den gamle hallen fra 60-tallet.

Sørsida først

- Da regner jeg med at vi har kommet i gang med kjelleren i sørfløya og at også den nye storhallen er fundamentert, sier han.

- Vi har startet med de gamle hallene på sørsida. Der kommer byggingen av de nye hallene snart i gang, sier prosjektlederen. Han håper også at de har fått finansieringen på plass om kort tid.

Les mer om kampen om Trondheims nye storhall her

foto
Murstein og plater: Rivingen er i full gang. Snart starter byggingen av sørfløya der de gamle A- og C-hallene sto.

Regner med ja i bygningsrådet

Kjell Håvard Nilsen sier at arbeidet går etter planen. Nå begynner de snart med byggingen på sørsida. Deretter skal de rive inngangspartiet og de andre hallene. Han ser ikke for seg at det skal bli et nei i bygningsrådet.

- Vi har søkt om å få bygge storhall i tråd med gjeldende reguleringsplan og forholder oss til det. Vi vet at mange mener mye om anlegget på Øya, men regner med at bygningsrådet gir oss et endelig ja til bygging i oktober. Jeg klarer ikke å se at det skulle bli et annet utfall, særlig siden reguleringsplanen er såpass ny, sier prosjektlederen.