Stamdahl skulle bare på en bensinstasjon på Tempe for å kjøpe seg mat og snop. Lite visste han da at han skulle ende opp på riksdekkende TV.

- Da jeg gikk ut av bensinstasjonen fikk jeg et sterkt lys i øynene og et kamera rett i ansiktet. De forklarte at de jobbet for TV2 og hva de holdt på med her. Så spurte de om jeg hadde lyst til å stille opp og bli intervjuet, sier Stamdahl.

Føler seg feil fremstilt

TV-programmet «Hvem bryr seg?», som konstruerer dilemmaer for forbipasserende for å se hvem som bryr seg, hadde denne kvelden rigget opp flere skjulte kameraer og plassert ut en skuespiller ved bensinpumpene.

Skuespilleren spilte rollen som en ung fyllekjører og tok kontakt med Stamdahl.

- Jeg ga ham en røyk, så gikk jeg inn på bensinstasjonen, sier Stamdahl, som reager på måten han blir fremstilt i TV-programmet.

- I episoden ser det ut som at jeg står og ser på at han setter seg inn i bilen og kjører avgårde. Men da han kjørte var jeg på vei ut av bensinstasjonen. Jeg la merke til det samtidig som TV-teamet konfronterte meg, sier Stamdahl.

Klippet vekk intervju

Stamdahl valgte uansett å stille opp usladdet for TV2 og ble med på et intervju. Der forklarte han hvorfor han ikke valgte å stoppe fyllekjøringen.

- Jeg sa at jeg ikke fikk med meg at han satte seg i bilen og at hvis jeg hadde sett det, så hadde jeg ringt politiet med en gang, sier Stamdahl.

Men det intervjuet ble ikke vist på skjermen.

- Det er dårlig gjort. Jeg er lei meg og sjokkert over at det ble sånn. Hadde jeg visst at intervjuet ikke kom med, så hadde jeg ikke godtatt å stille opp uten sladd, sier Stamdahl.

Henges ut på sosiale medier

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at programmet ble vist på søndag.

- Det er nesten sånn at jeg ikke tør å logge på Facebook. Jeg har fått veldig mange meldinger og reaksjoner fra venner i etterkant, sier Stamdahl.

Han sier at han føler seg hengt ut av programmet.

- Jeg føler at de har brukt meg som et eksempel på en person som ikke bryr seg. Det er veldig kjedelig. Jeg prøver bestandig å leve etter karma og prøver å gjøre det som er rett til enhver tid, sier Stamdahl.

- Ikke vår intensjon

- Det er beklagelig at Stamdahl føler han har kommet dårlig ut i programmet. Det var ikke vår intensjon,  skriver kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl i TV2 i en e-post til adressa.no.

TV2 forklarer at intervjuet ble klippet bort på grunn av redaksjonelle vurderinger.

Kanalen mener at episoden viser det som faktisk skjedde.

- På våre bilder ser det ut som om Stamdahl ser vår skuespiller famler ved bilen, men vi ser også tydelig at Stamdahl går inn på bensinstasjonen før skuespilleren kjører, skriver Dahl.

Han sier også at TV2 forsøker å skåne personer som ikke griper inn i situasjonen og som velger å stille opp på programmet. Dette gjør de blant annet ved å bruke eksperter som forsvarer dem som ikke griper inn.