De tre mennene ble observert i Nordre gate like før klokken 01 natt til lørdag.

- De ble pågrepet og innbrakt til politistasjonen umiddelbart etterpå, opplyser operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt.

Etter en samtale med politiet fikk de forlate politistasjonen.

Leder: Kun politiet skal opptre som politi i bygatene

Ble advart etter patruljering i juni

Pågripelsen kom som en følge av at medlemmer av "Soldiers of Odin" også tidligere er blitt konfrontert med at denne typen uniformering og patruljering er ulovlig, og at gjentatte overtredelser vil føre til innbringelse og bøtelegging.

Natt til 5. juni i år patruljerte fem  fra«Soldiers of Odin» patruljerte i Trondheim sentrum.

Politiet ba den gangen de fem "Soldier of Odin"-medlemmene om å ta av seg uniformen eller forlate sentrum. De valgte da selv å ta av seg uniformen.

I forbindelse med politiets muntlige pålegg om å ta av seg uniformen eller fjerne seg, uttalte politistasjonssjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen at en slik virksomhet er ulovlig i henhold til politilovens paragraf 26, som omhandler forbud mot privat rettshåndhevelse.

- Gruppen ble gjort kjent med denne ved påtreff, og de valgte da å ta av seg «uniformen». De ble også gjort kjent med at denne typen uniformering og patruljering er ulovlig, og at gjentatte overtredelser vil føre til innbringelse og bøtelegging, sa Nordtvedt.

I februar patruljerte gruppen blant annet i Drammen.

Les også: Soldiers of Odin i strid med Bandidos i Sverige

Vet ikke om det er de samme medlemmene

- Vi kjenner foreløpig ikke til om det er noen av de samme personene som ble innbrakt natt til lørdag som også ble konfrontert av politiet tidligere i år. Uansett bør politiets holdning til denne type uniformering og patruljering være så godt kjent i miljøet, at medlemmene av "Soldiers of Odin" må kjenne til at dette er en uønsket aktivitet i Trondheim, sier Olsen.

De tre mennene er siktet for overtredelse av politiloven paragraf 26 Forbud mot privat rettshåndhevelse.

Les også: «Odin-soldater» anmelder slag og spark i Göteborg

Blir trolig bøtelagt

En jurist hos politiet skal vurdere politiets videre reaksjon mot de tre.

- Jeg holder det ikke for unnsannsynlig at de tre vil bli ilagt et forelegg, sier Olsen.

Også i lignende episoder med "Soldiers of Odin"-medlemmer i Fredrikstad og Arendal i sommer er medlemmer som har patruljert i uniform blitt ilagt forelegg.

I Arendal ble et medlem av ledelsen i gruppen ilagt et forelegg på 5000 kroner, et forelegg han har nektet å betale.

Saken ender dermed i retten.