Visstnok finnes det ikke noe portrett av Ole Olsen Teslien, selv om han både var stortingsmann og hadde stor innflytelse i Strinda på første halvdel av 1800-tallet. Kanskje denne «anonymiseringen» er årsak til at mannen nærmest er glemt i dag.

Ole Olsen ble født på Røros i 1770. Faren var gårdbruker Ole Mikkelsen Bakken, og moren het Marith Olsdatter Kvernengen. Samtidig som han jobbet som lærer, drev han sammen med kona Marith Jakobsdatter gården Ormhaug ved Røros. I 1803 kjøpte han gården Overvik på Ranheim. Omtrent samtidig kjøpte faren Tesli Nedre i nabolaget.

Åtte år senere overtok Ole farens gård, og i 1819 kjøpte han også Tesli Øvre. Da var han nærmest godseier. Først etter den tid tok han Teslien-navnet. Han fikk etter hvert en dominerende rolle i Strinda og hadde mange høye tillitsverv.

Ole Teslien ble valgmann til riksforsamlingen på Eidsvoll i 1814 og stortingsmann i 1818. Han var med i hele 15 komiteer på tinget. Da kong Karl Johan ble kronet i Nidarosdomen i 1818, var Teslien med i kroningsdeputasjonen.

Han var med og stiftet Strindens Sparebank som ble opprettet i 1842, og satt i bankens styre frem til 1848.

Ole Olsen Teslien døde på Nedre Tesli i 1851. Veien som er oppkalt etter ham, går fra Øvre Bergsvingen til Sigurd Slembes veg.