To leasede varebiler, tre feiemaskiner, masse utstyr, gode kontakter og lønn fra Næringsforeningen og Trondheim kommune.

- Fra 1. september tilhører hele firmaet Mozafar, smiler Willy.

Samarbeidet mellom de to startet da Willy ble flyktningguide for Mozafar for tre år siden. De fant tonen, og Mozafar ble etter hvert en fast medhjelper i Willys ryddeprosjekt.

Opp med hanen

Måtte flykte

Dessuten fyller Willy snart 66 år:

- Det er på tide at ungdommen overtar, ler han. - Mozafar blir eier og daglig leder av firmaet, mens jeg blir styreleder.

Ni år i fengsel

Før han ble fengslet, hadde han studert matematikk og arbeidet som kranfører. Ved siden av var han aktiv i en ikkevoldsorganisasjon som støttet arbeidet til fredsprisvinner Shirin Ebadi, som Mozafar har truffet flere ganger. Blant andre som en av de inviterte til mottakelse på Grand da advokaten mottok fredsprisen i 2003.

- Norge tok imot meg da jeg trengte det. Jeg er 50 år. Jeg ønsker å arbeide, ikke bare ta imot penger fra sosialen. Noen ganger er man nødt til det, men man må prøve å få jobb. Hadde jeg ikke møtt Willy, ville jeg ikke fått det til, tror Mozafar.

Kona tar lappen

- Jeg har sertifikat fra Iran. Å kjøre her blir lett sammenlignet med kaoset på veiene i Iran, smiler hun.

Thailand og Ramallah

Ett av flere prosjekter er å ha en salgsutstilling i Trondheim med kunst og håndverk laget av disse barna, der inntektene går til hjelpearbeid i leiren.

I oktober reiser Mørch dessuten til Ramallah sammen med representanter fra Johann Olav Koss sin organisasjon Right to play, for å finne ut hvordan han kan bidra i deres hjelpearbeid blant palestinske barn.

- Alt hjelpearbeid interesserer meg, så det kommer jeg til å fortsette med, sier Mørch.

Glad og takknemlig. Da Mozafar Ferydooni satt fengslet for politisk virksomhet i Iran, tydet lite på at han få år senere skulle bli daglig leder for sitt eget firma i Norge. Fra venstre kona Sima og sønnen Mohammed Ali. Til høyre Willy Mørch. som nå overlater firmaet til Ferydooni.Blir daglig leder. Mozafar Ferydooni er glad for at Willy Mørch som styreleder vil holde sin hånd over firmaet iraneren tar over fra 1. september.