Rundt 20 500 personer har handlet mat og drikke på spisestedet Ladekaia i Djupvika i Trondheim så langt i sommer.

- Vi hadde ikke forventet så mange gjester, så vi er veldig fornøyde med hvordan det har gått så langt, sier daglig leder Astrid Risan (22).

I utgangspunktet vil sesongen for Ladekaia vare mellom mai og ut september, men ønsket er å kunne ha åpent så lenge som mulig.

- Folk har jo ferie nå, så vi må se an hvordan pågangen blir når folk begynner på skole og jobb igjen. Så langt har det gått over all forventning, sier Risan.

Trenger større kjøkken

Per dags dato tilbyr spisestedet enkle retter som for eksempel kjøttsuppe og smørbrød, i tillegg til salg av øl og vin. Menyen er midlertidig, men noen stor utvidelse av utvalget blir det ikke.

- Vi har tenkt å utvide menyen litt, men det blir ikke noen spesielt stor meny som på en resturant. Hvorvidt vi får til å utvide kjøkkenet til neste år får vi se det an, sier Risan.

Den store pågangen av kunder har gjort de ansatte ved Ladekaia oppmerksom på at kjøkken og lagerplass er i minste laget. Dette håper de å få gjort noe med til neste sesong.

Risan forteller at de også har fått mange forespørsler om å få holde private arrangementer i lokalene. Dette har så langt ikke latt seg gjøre, med vanlig daglig drift åpent for alle hver dag.

- Vi vurderer helt klart å få til dette utenom hovedsesongen, sier hun.

- Helt innafor med turklær

Onsdag 22. juni åpnet spisestedet, med Astrid Risan som eneste fast ansatt. Nå er det to fast ansatte og rundt 15 deltidsansatte som er satt i sving. De serverer alt fra familier på dagtid til vennegjenger på kveldstid. Spisestedet har ingen spesiell målgruppe, og det er en god miks av gjester. På Ladekaia kan man komme som man er.

- Her er det helt innafor med turklær, det er ingen kleskode hos oss, sier Risan.

Trondheims svar på Kontraskjæret

Tirsdag er det Super Cup på Lerkendal, der Real Madrid møter Sevilla. For de som ikke fikk sikret seg billetter til kampen kan man få muligheten til å se kampen på storskjerm i Djupvika.

- DNB tok kontakt med oss for å høre om dette var interessant for oss. De ønsket å skape et slags Trondheims svar på Kontraskjæret, sier Risan.

Værmeldingene for tirsdag kveld ser ikke spesielt lovende ut, men dette er ikke noe problem.

- Det er litt «risky business» å planlegge utendørsarrangement langt frem i tid, men blir det dårlig vær viser vi kampen inne i spiselokalet, sier hun.

Den daglige lederen presiserer at Ladekaia ikke er noen fotballpub, men at de ønsker å være et tilbud hvis det er større kamper med mye interesse. Utover høsten vil de også ha livemusikk og konserter.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Astrid Risan forteller om positive tilbakemeldinger om lokalet, interiøret, og ikke minst utsikten. Foto tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jens Petter Søraa