- Buret er ganske tett, så hunden skal få følelsen av å være i et hi. De roer seg mye mer i et sånt bur enn i et gitterbur der de får veldig mange inntrykk og blir stresset, sier Frode Rogstad, daglig leder i Norsk hundeparkering.

Foreløpig skal de plassere to såkalte hundehi utenfor det nye kjøpesenteret Sirkus shopping.

Kundene kan få utdelt nøkkelkort ved kjøpesenteret som kan åpne og låse de moderne burene.

Hundehiene er utstyrt med temperaturstyrte vifter og inneholder et automatisk desinfiseringssystem.

Større trygghet

Border collien Jippi fikk prøve hundehiet sammen med matmor Turid Buvik onsdag formiddag. Hun er atferdsterapeut og innehaver av Trondheim hundeskole.

- Den store forskjellen det er at du er mye sikrere på at ingen kommer borti hunden din og ingen gjør noe med hunden din uten at du vil det, sier Buvik.

- Tenk deg at hunden blir overfalt av en løshund, eller at det kommer noen unger bort til den uten at hunden er klar til å leke. Det er ikke artig, sier atferdsterapeuten.

Må trenes

- Hunder er ikke født til å bli etterlatt på utsiden av en butikk, så derfor bør hundeierne trene med hunden før de etterlater den, understreker innehaveren av Trondheim hundeskole.

- Dette er en ny ting for hunden. Rent praktisk er det smart å ta med et teppe eller en leke som hunden kjenner. Jeg tar også med litt godbiter og legger igjen, sånn at den har en positiv opplevelse av å bli satt i en slik kasse, sier atferdsterapeuten.

Se video av hundehiene i vinduet ovenfor.