Foto: TONE FRIDÉN

I amfiet er alle de 240 elevene samlet for skoleårets siste samlingsstund. Ungene er høye på sukker og sommerferieforventninger. Prisutdelinger og kunstneriske innslag toppes med allsang. Klokka nærmer seg 12.00 og da er det offisielt slutt for i år.

Litt vemodig

Jubelen kan slippes løs, men for sjuendeklassingene er dagen også litt vemodig, selv om de ikke skal flytte mer enn 100 meter bort i veien for å begynne på Huseby.

- Jeg grue-gleder meg til ungdomsskolen, sier Amanda Ulleberg Koen (12). Der blir det nye klasser, nye lærere og nye muligheter.

Amanda og klassekameratene Lydia Kumi (12) og Kim Rune Sætervang (13) forteller at de har fått fine kortholdere med inngravert navn av lærerne sine som de tror har en litt trist dag.

- Å slutte er både trist og artig for oss også, sier Kim Rune.

Etterlengtet

Morten Bratseth (8) og Oda Kværnmoen Simonsen (8) skal tilbake igjen til høsten. De kan fortelle at de har gledet seg til sommerferien leeenge.

- Jeg tror jeg har gledet meg et helt år, sier Morten.

Nå skal de reise på spennende ferier, spille fotballcuper, være med venner, sitte på MSN (også når det er fint vær) og bade masse. De er ikke i tvil om at det aller beste med sommerferien er at de slipper å gjøre lekser, men at det også kan bli litt kjedelig når de ikke har noen planer og foreldrene skal på jobb. To måneder ferie kan bli litt lenge. Da gjelder det å komme seg ut!

I dag sier de hadet til klassekamerater og lærere. De eldste stikker nok innom igjen de også for å hilse på.

- God sjokoladeferie, roper en av gutta som nok har håp om at det blir mer enn lørdagsgodt de neste to månedene.

Foto: TONE FRIDÉN