Tre kamerater var onsdag kveld samlet på Ranheim for å eksperimentere med flytende nitrogen.

Men forsøket gikk alvorlig galt. Brusflasken med nitrogen eksploderte, og en av guttene ble fraktet til St. Olavs hospital med store blødninger fra låret.

Stjal nitrogen

Politiet har onsdag avhørt ungdommene, og funnet ut at nitrogenet stammet fra NTNU.

– En av kameratene av den skadde har et arbeidsforhold ved NTNU. Han har lurt med seg flytende nitrogen derfra, sier leder ved kriminalvakta i Trondheim, Terje Øfsti til NRK.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hvor på universitetet nitrogenet stammer fra.

Det er flere institutter ved NTNU Gløshaugen som oppbevarer flytende nitrogen, blant annet Institutt for fysikk og Institutt for kjemi. Det skal imidlertid ikke være mulig å hente ut stoffet uten at det registreres.

- Vi har utsjekkingsrutiner slik at vi skal se hvem som henter ut slike stoffer, sier instituttleder Asle Sudbø til adressa.no.

Han har ikke blitt kontaktet av politiet i denne saken, og kan ikke si noe om hvorvidt nitrogenet ble hentet fra hans eller et annet institutt.

Fikk termoskork i låret

Guttene hadde lagret nitrogenet i en termos, som eksploderte og sendte termoskorken rett i låret til den 17 år gamle gutten som nå befinner seg på St. Olav hospital.

Ved 12.30-tiden får adressa.no opplyst at gutten var til operasjon. Tilstanden hans var kritisk fordi han mistet mye blod.

Onsdag kveld opplyser informasjonsavdelingen ved St. Olav hospital til adressa.no at tilstanden er alvorlig, men stabil.