Midt på dagen 1. mai kledde olje- og energiminister Tord Lien (Frp) av seg i Hansbakkfjæra på Ranheim.

- Det var ikke varmt, verken til lands eller til havs, sier ministeren til adressa.no.

Han anslår at temperaturen var rundt 4-5 grader, både i lufta og i sjøen, da han kastet natogenseren og kastet seg ut i et knappe 15 sekunder langt bad.

- Er du en badenymfe?

- Nei, men jeg har en lei tendens til ikke å si nei når jeg blir utfordret, forklarer Lien.

Han badet ikke utelukkende for å bli ren til 1. mai-toget. Han hadde blitt utfordret fra to av sine venner på Facebook, politisk rådgiver Ulrikke Holmøy i Arbeidsdepartementet og tidligere lokallagsleder Geir Kristoffersen i Frp i Øksnes (Nordland).

Flere har de siste ukene på Facebook blitt utfordret av venner til å bade. Blir man utfordret skal man filme seg selv bade i sjøen innen 24 timer. I det man kommer på land skal man utpeke hvem man selv vil utfordre til å bade i løpet av de neste 24 timene.

- Var det et behagelig bad?

- Jeg er ikke spesielt glad i å bade. Og ikke spesielt glad i å være i havet når det er fire grader i lufta. Men jeg så etter hvert at flere av kompisene mine hoppet. Da kunne ikke jeg være noe dårligere, sier Lien.

Lien sende utfordringen videre til de fire statssekretærene Vidar Karlsen (Justis- og beredskapsdepartementet), Ole Berget (Finansdepartementet), Tore Vamraak (Statsministerens kontor), Jon Georg Dale (Samferdselsdepartementet). De har hadde fra midt på dagen i dag 24 timer på seg til å hoppe i sjøen. I skrivende stund er det ikke kjent om noen av dem har blitt våte.