Dette prishoppet på 67 prosent har fått både ansatte og fagforeninger til å se rødt.

- Det er helt hull i hodet. Noen er mer avhengig av bil enn andre. Hvis jeg skal ta buss til og fra jobb, vil det ta meg en time hver vei, sier Terje Solbakk til Universitetsavisa.

Fra 3 til 5 kroner

Nå koster det 3 kroner å parkere på NTNU sine parkeringsområdet. Fra nyttår vil avgiften være 5 kroner.

- Vi er mange som reagerer på at denne avgiftsgaloppen spiser opp hele lønnsøkningen vi fikk i år, sier Solbakk.

NTNU-ledelsen viser til at universitetet har et miljøansvar og en målsetting om å redusere sitt miljøfotavtrykk.

- Vi må se dette i et overordnet perspektiv. Vi ønsker å legge til rette for et mer grønt NTNU. Vi har egne satsingsområder på bærekraft og energi, da må vi vise at vi mener alvor med vår miljøambisjon, sier økonomi- og eiendomsdirektør, Frank Arntsen, ved NTNU til Universitetsavisa.

LES MER: - Betalt parkering kom brått på de NTNU-ansatte

- For høy prisøkning

Han forteller at det ikke har vært noe prisøkning siden avgift på parkering ved NTNU ble innført i 2014. Inntektene fra p-avgiften går til miljøtiltak, og han nevner blant annet overbygde sykkelskur.

Avgiftsøkningen var også tema på et møte mellom fagforeningene og ledelsen i juni (Sesam). Fagforeningene ga klar beskjed om hva de mente om prishoppet.

- En viss økning synes vi er greit, men en økning på 67 prosent er for mye. I ettertid lurer jeg på om det er for syns skyld at vi får si hva vi mener på slike drøftingsmøter, slik at ledelsen kan dekke seg bak at det har vært medvirkning, sier Rune Sætre til Universitetsavisa. Han er hovedtillitsvalgt i Tekna, som var en av fagforeningene som deltok på møtet med ledelsen.

LES OGSÅ: Nå må alle betale parkering ved NTNU

Driftssjef Jørn-Wiggo Bergquist avviser dette:

- Nei, det er aldri et spill for galleriet. Ut fra en totalvurdering, både med hensyn til NTNUs miljøambisjon og avgiftsnivået på parkering i Trondheim, tok vi beslutningen om å øke så mye. I et treårsperspektiv er det ikke urimelig med en slik økning, sier han til Universitetsavisa.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter