Adresseavisen møter Erle og hennes ni måneder gamle sønn Even i leiligheten i Dyre Halses gate på Solsiden. Det er tirsdag formiddag, og ikke mange timene siden hun våknet til en ubehagelig overraskelse.

- Jeg sto opp i åttetiden og skulle skru på TV-en. Da oppdaget jeg at ledningene var dratt ut. Jeg syntes det var rart, og tenkte at noe var galt, fordi jeg så på TV i går. Ingen av oss hadde tatt ut ledningene.

Natten før hadde Erle og sønnen Even overnattingsbesøk av Erles mor, Randi. Moren hadde allerede rukket å dra på jobb da Erle oppdaget at noen hadde tuklet med ledningene til TV-en.

Hørte lyder

Videre begynnte hun å lete etter Mac-en sin, men den var sporløst borte. I tillegg var et smykkestativ med smykker og kontanter som lå i gangen forsvunnet.

Hva tenkte du da du oppdaget tyveriet?

- Det var veldig ekkelt, fordi jeg hørte faktisk noen lyder i natt. Jeg skulle få besøk tidlig på morgenen av pappaen til Even, så jeg tenkte det var han. Jeg mener at jeg ropte «hallo», men at jeg ikke fikk noe svar. Mamma hørte også noe, men trodde det bare var vinden som blafret i gardinene. Alle vi tre lå inne på soverommet, forklarer hun.

Erle bor i tredje etasje, men verandadøren leder ut til et felles hageområde som beboerne i hennes egen og naboblokken kan bruke. Det er gjennom denne bakdøren hun tror tyven har tatt seg inn i leiligheten.

Erle mener at tyven må ha tatt seg inn i leiligheten gjennom bakdøren som leder til terrassen.

- Jeg vet jeg låste ytterdøra, fordi Evens far måtte låse opp døren da han kom om morgenen. Jeg trodde jeg hadde låst verandadøren, men jeg kan tydeligvis ikke ha gjort det siden det ikke er noen merker på døren, forteller Erle.

Ingen spor å sikre

Erle kontaktet politiet for å melde fra om innbruddet. Ved meldinger om innbrudd er det politiets operasjonssentral som vurderer om politiet skal dra til stedet for å sikre eventuelle spor. Men politiet kom aldri.

- I dette tilfellet rapporterte melder om at det ikke var noen spor eller tegn på innbrudd som trengte å sikres på stedet, og vi hadde ingen patrulje som var tilgjengelig på det tidspunktet, forklarer operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Trøndelag politistasjon.

Isteden ble hun bedt om å komme til politihuset for å levere en skriftlig anmeldelse samme dag.

Operasjonsleder Øie sier det er vanskelig å si noe om den videre etterforskningen.

- Det kan være beboere i området har sett noe og kommer med med nye opplysninger. Ut fra anmeldelsen vil vi vurdere på nytt om det er noe å hente i leiligheten.

Verdier rundt 17 000 kroner

- Bare Mac-en koster vel rundt tretten tusen, og smykkene var nok verdt et par tusen. I tillegg forsvant tusen kroner i kontanter. Det blir vel fort 17 000 kroner. Men heldigvis er det bare ting, og heldigvis har jeg forsikring, sier Erle.

Hva om du hadde stått opp da tyven var der?

- Ja det har jeg tenkt på. Da hadde jeg kommet til å bli ganske så stresset. Herregud så glad jeg er for at han ikke kom inn på soverommet. Du vet jo aldri hva folk kan finne på. Man begynner jo å tenke mye rart i etterkant.