Både i går og i dag har asfaltselskapets kommunikasjonssjef Helge Dieset fulgt saken mot tidligere Veidekke-topp i Midt-Norge Odin Kringen fra bakerste benk. Dieset sitter kontinuerlig og noterer.

– Uheldig

Under Kringens forklaring, når noe kontroversielt blir sagt om selskapet og personer i selskapet, har han også grepet mobiltelefonen for å sende meldinger. Flere av toppene i asfaltselskapet skal vitne under saken.

– Det er klart dette er ekstremt uheldig dersom han forbereder vitner utfra det som skjer her. Vitner får jo ikke være tilstede i retten før de selv blir hørt, sier Kringens forsvarer, Gunhild Bergan.

Kommuniserer med ledelsen

Bergan gjorde i går dommerne i saken oppmerksom på det i forbindelse med utspørringen av hennes klient.

På spørsmål om han har kontakt med ledelsen i selskapet og de som skal vitne, svarer kommunikasjonssjefen følgende til Adressa.no:

– Jeg oppdaterer min sjef  Kai Krüger Henriksen om hva som blir sagt. Hvem han mener trenger å bli informert vet ikke jeg. Men det er klart det er flere hos oss som er spente på denne saken, sier Dieset.

Delte ut pressemelding

– Jeg er her fordi jeg ser at det kan være nyttig, sier Dieset til Adressa.no.

Kringens forsvarer reagerer også på at Dieset mandag delte ut to pressemeldinger til media i retten med overskriften «Fakta om asfaltsaken» og «Fakta: Asfaltsaken og forholdet til Odin Kringen».

Hun kaller dette svært uvanlig. Pressemeldingen ble i dag et tema i Kringens vitneforklaring.

Ikke bekreftet

I det seks sider lange skrivet oppsummeres saken sett fra Veidekkes side. I pressemeldingen understrekes det at Konkurransetilsynets vedtak «bekrefter at det kun én person som står bak ulovlighetene».

Konkurransetilsynet etterforsker imidlertid ikke enkeltpersoner, men foretak. I meldingen om vedtaket som ble publisert på deres nettside 5. mars er det selskapet som er skyldig i saken. I forbindelse med det ulovlige samarbeidet med NCC i Midt-Norge i perioden 2005-2008 fikk sistnevnte en bot på 140 millioner kroner. Veidekke, som meldte fra om saken, får amnesti for sin bot på 220 millioner kroner.

Sjefene må vitne

Den tidligere Veidekke-sjefen i Trøndelag, Odin Kringen, som nå står tiltalt for innsidehandel med Veidekke-aksjer og utpressing mot selskapet, forklarer seg fortsatt tirsdag ettermiddag. På gangen venter nå Veidekkes konsernadvokat, John Strand og Vidar Aarvold som tidligere var sjef for hele Kolo Veidekke-selskapet. Også styreleder i selskapet, Per Ingemar Persson, er stevnet som vitne i saken.