Lørdag formiddag arrangerer Trondheim Røde kors en øvelse som de håper vil styrke omsorgberedskapen. Øvelsen skjer i samarbeid med politiet og Trondheim kommune.

«Lynet har slått ned i Hoeggen kirke, et sprinkleranlegg har blitt utløst og flere ungdommer trenger hjelp. I tillegg er en person savnet i området Hoeggen/Nardo/Risvollan».

Det er oppgaven de omlag 90 frivillige og profesjonelle hjelperne vil ha å bryne seg på i løpet av dagen. Om lag 50 markører og 40 hjelpe vil være i innsats.

Styrke samarbeid

Leder for øvelsen, Rikke Gulbrandsøy forteller til adressa.no om en spennende og stor øvelse, som forhåpentligvis vil bidra til å styrke omsorgsberedskapen samt samarbeidet mellom de ulike aktørene.

- Vi vil først og fremst øve på beredskapen og styrke samarbeidet mellom omsorgspersonell og hjelpekorps, men også mellom oss og eksterne aktører som politiet og kommunen, sier hun.

Det er første gang omsorgberedskap blir viet så mye fokus i en øvelse i regi av Trondheim Røde kors, forteller Gulbrandsøy.

- Omsorgsberedskapen har fungert bra slik det har vært til nå, men det er viktig å øve på alt - også omsorg. Det har 22.juli-saken vist, sier hun.

- Alle er informert

Gulbrandsøy tror de fleste har fått med seg øvelsen, og at de ikke mistolker det som vil foregå i løpet av dagen for å være reelle hendelser.

- Vi har i hvert fall informert om øvelsen så godt via annonse i Adresseavisen og ved hjelp av Hoeggen skole, så vi får håpe ikke folk tror dette er en faktisk ulykke, sier hun.

Sør-Trøndelag Politidistrikt deltar i varsling og med innsatsleder. Trondheim Røde Kors vil delta med mannskaper til aksjonsledelse, mannskaper til førstehjelp, søk- og redning og mannskaper for å ivareta de evakuerte. Norske Redningshunder deltar med flere hundeførere og en operativ leder.